Primăria Căpreni are un singur microbuz şcolar, cumpărat de primărie

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj repartizează microbuzele şcolare după ureche. Aşa se face că sunt primării în judeţ care au primit şi câte două microbuze şcolare şi sunt primării cărora nu le-a fost repartizată nici măcar o maşină pentru transportul elevilor, deşi numărul acestora nu este mic. Primăria Căpreni este una din primăriile din judeţ care şi-a achiziţionat din fonduri proprii microbuz pentru transportul elevilor, pentru că cei de la ISJ Gorj i-au amânat de fiecare dată. Aceeaşi situaţie se regăseşte şi la comuna Berleşti.

Situaţia cea mai gravă este în comuna Căpreni. Aici primarul încearcă să facă faţă cu doar un microbuz şcolar şi nici cu acesta nu ar reuşi dacă orele elevilor nu ar fi decalate. Primarul localităţii, Emil Cătănoiu, spune că microbuzul marca Mercedes a fost achiziţionat acum patru ani cu fonduri proprii pentru că cei de la inspectoratul şcolar îl tot amânau la repartiţie. „Am 101 elevi care fac naveta de la Plopu, Cetatea, Sat Nou la şcoala din centru din Căpreni. Ne descurcăm foarte greu pentru că dacă nu ar fi decalate orele nu am putea să facem faţă. Clasele V-VIII încep la orele 8.00, iar clasele 0-IV încep la 8.30. Microbuzul pe care îl avem are 20 de locuri. Avem şofer, ne-ar mai trebui măcar un microbuz, că şofer angajăm”, a declarat Emil Cătănoiu, primarul din Căpreni. Primarul ştie că alte comune au microbuze pe care nici nu le folosesc şi se declară nemulţumit de repartiţia făcută de ISJ Gorj. „Sincer să fiu, mai am noroc că mă mai ajută primarul din Hurezani cu elevii, dar vă spun că nu este corect ca unele primării să aibă microbuze pe care nu le folosesc, iar eu să mă chinui. Sper ca la următoarea repartiţie să nu mai fiu amânat”, a spus primarul Cătănoiu.

La Berleşti, un singur microbuz din 2006

Situaţie dificilă şi în comuna Berleşti. Aici există tot un singur microbuz şcolar primit în anul 2006 în condiţiile în care sunt aproape 100 de copii care fac zilnic naveta. Ca şi cum nu era suficient, microbuzul s-a defectat zilele trecute urmând să fie reparat până la începerea şcolii, în ianuarie. „Am 100 de copii pe traseu şi un singur microbuz şcolar pe care l-am primit în 2006. Microbuzul acesta face 100 de kilometri zilnic, drept urmare mi s-a şi defectat zilele astea. Am avut noroc că intră copiii în vacanţă şi îl voi repara până la începerea şcolii”, a declarat Maria Dumitraşcu, primarul din Berleşti.  La ultima repartiţie au primit microbuze şcolare trei localităţi, Bustuchin, Bâlteni şi Bălăneşti.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: