Dată afară din serviciu pentru că are 83 de ani. Un leu în plus la pensie!

Veste îngrozitoare pentru bătrâna în vârstă de 83 de ani, care muncea ca femeie de serviciu într-o grădiniţă din Motru. Tanti Sofia Chiţoran a fost concediată, luni, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, după ce presa a relatat la modul pozitiv cazul femeii.

Demiterea ei a fost motivată de vârsta înaintată. Femeia îngrijea grădiniţa din satul Leurda de mai bine de 40 de ani, însă până povestea ei nu a apărut în presă nimeni nu ştia de existenţa ei. Acum, ISJ Gorj a considerat că este momentul să o trimită acasă definitiv, spre amărăciunea femeii şi a întregii comunităţi din Motru.

Sofia Chițoran a fost anunțată de conducerea școlii că trebuie să plece de la grădiniță pentru că este prea bătrână să mai muncească. "Inspectorul general ştia de situaţia aceasta. Săptămâna trecută a fost închis contractul de muncă pe care îl avea doamna, în condiţii legale. Dată fiind vârsta înaintată, nu mai putea fi păstrată pe acest post. I s-a închis cartea de muncă, în condiţii normale, ca atunci când te pensionezi”, a declarat, pentru Mediafax, Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Cosmin Morega, viceprimarul oraşului Motru, cel care a făcut publică povestea bătrânei, s-a declarat revoltat pe această situație și chiar a crezut că totul este o păcăleală de 1 aprilie. „Nu este o măsură morală. În primul rând, bătrânica va avea de suferit. La vârsta ei, să primească o astfel de veste nu este aşa de uşor. Mă simt şi vinovat pentru că eu i-am făcut publică povestea. Sunt dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat. Iniţial, am crezut că e păcăleală de 1 aprilie. Altfel puteau să facă. Să-i ducă femeii un tort, să-i mulțumească pentru activitatea sa de atâția ani în grădiniță. Nu poți sa te comporți cu această bătrână așa. Dumneaei nu voia mila nimănui, a vrut doar să muncească și știu că acum educatoarea face toată munca ei și niciun tânăr nu va sări să se ocupe de această grădiniță pentru că sunt bani putini", a declarat viceprimarul Cosmin Morega.

Întreaga comunitate este șocată de acest anunț. "A fost concediată şi chiar nici la pensie nu i se pune nimic. Motivul ar fi fost vârsta înaintată. Lucra de 40 de ani la grădiniţă. Ei îi prindeau bine cei 400 de lei, era un plus la cei şase de la CAP. A lucrat 40 de ani, din 1979 până acum, mai lua şi ea 400 de lei. A doua zi a fost concediată, că trebuie să o dea afară, că asta e, că are vârsta înaintată. A muncit 40 de ani degeaba”, a declarat, pentru Mediafax, Eugen Chiţoran, fiul bătrânei Sofia. Acesta s-a interesat la Casa de Pensii și a aflat că femeii i se va mai pune un leu sau doi la pensie.

Vizualizări: 3,670

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: