Dătătorul de mită Ion Bârcină, invitat la lansarea candidaturii lui Victor Ponta

Premierul Victor Ponta şi-a lansat, vineri seara, candidatura pentru un mandat de deputat pe colegiul 6 la Târgu Jiu, fără să menţioneze vreodată numele vreunuia dintre contracandidaţii săi din alegerile din 9 decembrie. Dan Diaconescu a fost ignorat complet de către candidatul USL, Ponta intrând în cursa electorală tot pe insuliţa de pe Jiu, nu departe de locul în care, joi seara, candidatul PP-DD a organizat un concert pentru a-şi lansa propria candidatură.

Victor Ponta a venit la Târgu Jiu însoţit de Liviu Dragnea, Crin Antonescu şi Daniel Constantin, după ce, pe parcursul zilei, fusese la Piteşti şi Alexandria pentru a participa la lansarea candidaturilor amicilor săi din fruntea USL. Au venit şi au plecat cu elicopterul, motiv de critici pentru adversarii politici, care au calculat câte mii de euro au cheltuit respectivii politicieni în ziua lansării.

Cea mai mare realizare: a mutat sediul CEO din Gorj în Gorj

Cu toţii au rostit discursuri mobilizatoare pentru electoratul social-liberal, între discursurile lor fiind difuzate clipuri electorale de susţinere a candidatului de pe colegiul 6 sau prin care era scoasă în evidenţă proasta guvernare din perioada PDL. Ponta nu a făcut nicio referire la contracandidaţii săi, de foarte multe ori el repetând „ştiu foarte bine” atunci când s-a referit la problemele judeţului, inclusiv la numărul de angajaţi pe categoriile de muncă 1 şi 2.

Principalele realizări prezentate de Ponta sunt mai degrabă promisiuni. Premierul a trecut la capitolul realizări redeschiderea spitalului Bumbeşti Jiu, care urmează să aibă loc, şi semnarea contractului pentru centura de ocolire a municipiului Târgu Jiu, care urmează a avea loc peste câteva zile. „Nu sunt promisiuni fără acoperire, pentru că am promis Complexul Energic Oltenia la Târgu-Jiu şi acest lucru s-a produs", a menţionat Ponta. Numai că sediul s-a mutat doar pe hârtie, prin înghesuirea personalului CE Oltenia în birourile celor de la Divizia Minieră, doar pentru ca Ponta să aibă cu ce se lăuda. Mutarea într-un sediu nou o poate face doar viitoarea conducere a CE Oltenia, care va avea un mandat de cel puţin 2 ani, a declarat zilele trecute directorul interimar al companiei. Mai mult, sediul a fost mutat din Gorj în Gorj, adică de la Turceni la Târgu Jiu şi este greu de înţeles de ce Ponta face din asta cea mai mare realizare a mandatului său.

Cârciumaru trimite scrisori de sprijin şi îl compară pe Ponta cu Boc

Printre cei care au luat cuvântul în faţa susţinătorilor, s-a numărat şi primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, care a adresat o scrisoare deschisă alegătorilor din oraş în care menţionează că „aveţi mai multă nevoie de Victor Ponta decât de Florin Cârciumaru. „E foarte important să ai unde deschide gura, să ai cui te plânge când e o problemă. Uitaţi-vă la Cluj. De data aceasta nu veţi vota un parlamentar, ci veţi alege un prim-ministru”, precizează Cârciumaru în scrisoarea sa. Ponta a primit laude şi în discursurile lui Daniel Constantin, Liviu Dragnea şi Crin Antonescu, liderul PNL precizând că actualul premier va fi în următorii patru ani cel mai puternic prim-ministru pe care l-a avut România postcomunistă.

Susţinător cu o mită de 514.000 de euro la activ

Pe lângă membrii USL şi susţinătorii candidaţilor USL din judeţ, în sala de lansare a candidaturilor a fost prezent şi omul de afaceri de etnie romă, Ion Bârcină, implicat într-o anchetă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în care este acuzat că a dat mită 514.000 de euro şi 400.000 de lei unui fost preşedinte al ANRE, deputat UDMR, pentru a facilita contracte în energie către firmele sale. Bârcină a purtat un fular roşu la gât şi a aplaudat permanent la discursurile rostite de Victor Ponta şi invitaţii săi. Bârcină este şi finul senatorului PSD Toni Greblă, fiind probabil prezent pentru a-şi susţine naşul.

Premierul nu a avut organizat şi un spectacol, deşi adversarul său, Dan Diaconescu, spune că ar fi fost rugat de cei de la USL să împrumute pentru câteva ore scena pe care a folosit-o la propriul spectacol de joi seara.

OBAMA, PARAFRAZAT

"Am să-l citez pe proaspătul reales preşedinte al Statelor Unite ale Americii, adaptându-l în schimb - ce e mai bun pentru Târgu-Jiu, ce e mai bun pentru Gorj, de-abia de-acum urmează. Sunt emoţionat pentru această candidatură, după nouă ani petrecuţi împreună cu gorjenii mei. Este un colegiu special, în care eu sunt un simplu membru de partid, iar preşedinte este domnul Florin Cârciumaru, căreia îi datorez începutul şi cariera mea politică", a declarat Ponta.

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: