Daune de 100.000 de lei pentru că l-a lovit cu lopata

Un pensionar din comuna Stejari, condamnat definitiv pentru tentativă de omor, va trebui să-i achite victimei sale o importantă sumă de bani.

Bărbatul a fost arestat în aprilie 2019 și condamnat ulterior la 4 ani și 6 luni de închisoare. El și-a lovit prietenul de pahar, cu mult mai tânăr, cu o lopată în cap. Bărbatul de 34 de ani a ajuns de urgență la spital.

„Faptele s-au petrecut ca urmare a unui conflict spontan la locuința făptuitorului pe fondul consumului excesiv de alcool, făptuitorul exercitând acte de violență asupra victimei, lovindu-l cu intensitate deosebită în zona capului cu obiecte contondente, producându-i leziuni care i-au pus viața în pericol, necesitând pentru vindecare 75-80 de zile de îngrijiri medicale”, potrivit procurorilor gorjeni.

Victima pensionarului a contestat decizia instanței în ceea ce privește despăgubirile acordate. „Majorează cuantumul daunelor morale la care a fost obligat inculpatul către partea civilă la suma de 100.000 lei, menținând restul dispozițiilor sentinței, atât pe latură penală, cât şi civilă. Onorariul apărătorului din oficiu rămâne în sarcina statului. Definitivă”, au decis, marți, judecătorii Curții de Apel Craiova.

Vizualizări: 3,347

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: