Verdict în dosarul unor foști directori din CE Oltenia

Rectificare: Fostul manager al Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciurel, a precizat că cinci din cele nouă persoane din dosar au fost deja achitate, fiind vorba de directorii cu contracte de mandat. În cazul lor, cauza a fost judecată pe comercial, iar un expert a stabilit că nu există prejudiciu, soluția fiind dată acum câteva luni, a precizat Ciurel.

Dosarul repus pe rol se referă la cei patru inculpați care au contract de muncă, nu de mandat. 

Cei cinci care aveau contracte de mandat sunt Laurențiu Ciurel, Ion Petroniu, Daniel Antonie, Aurel Medințu, Mirela Vâlceanu.

Stirea initiala: Nouă foști sau actuali directori din cadrul Complexului Energetic Oltenia au fost dați în judecată de companie. Este vorba de o acțiune în răspundere patrimonială, iar procesul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Gorj, la data de 28 iunie 2018.

Lista pârâților este deschisă de fostul director Laurențiu Ciurel și este completată de Ion Petroniu, Daniel Antonie, Aurel Medințu, Mirela Vâlceanu, Ionel Ilie, Ninu Carmen, Ștefan Constantin și Gheorghe Copaci.

Cu toții au trebuit să dea explicații în fața magistraților despre modul în care a fost încheiată afacerea Vitol, după ce un control ANAF a stabilit o pagubă adusă CE Oltenia de aproape 700.000 de euro.

Procesul a fost amânat de mai multe ori, pentru efectuarea unei expertize contabile. Pe 5 octombrie, Tribunalul Gorj a amânat pronunțarea cu o săptămână.

Luni, judecătorii gorjeni au decis să repună cauza pe rol. „Repune cauza pe rol și acordă termen de judecată la data de 26.10.2020”, se arată în sentința pe scurt a Tribunalului Gorj.

Afacerea a fost încheiată, în anul 2015, în timpul mandatului lui Ciurel. Contractul se referă la achiziţionarea a peste 1,7 milioane de certificate de carbon de la firma privată Vitol, cu sediul în Elveția.

Certificatele au fost cumpărate cu câteva zile înainte de termenul de conformare, la un preţ de 7,78 de euro bucata, deşi preţul pe bursă era mai mic, de 7,4 euro.

Finanțiștii au dispus recuperarea banilor de la persoanele care au încheiat tranzacţia.

Vizualizări: 8,455

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: