A oferit mită unui polițist și a ajuns în arest

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a cerut duminică arestarea preventivă a lui Ţ.V., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. Cu cinci mii de lei a încercat un șofer băut să scape de dosarul penal.

"Conform probatoriului administrat până în prezent în cauză, s-a reţinut că inculpatul Ţ.V. este cercetat în dosarul nr. 709/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
În data de 10.10.2020, în jurul orelor 13,30, inculpatul Ţ.V. i-a remis agentului de poliţie M… din cadrul Postului de Poliţie Săcelu suma de 5000 lei, pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, respectiv să nu efectueze cercetările în dosarul penal menţionat, inculpatul solicitându-i acestuia să distrugă dosarul", a transmis Parchetul.

Ţ.V. a fost reţinut preventiv în cauză, de către procuror, pe o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 10.10.2020, ora 18,30. În data de 12.10.2020, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Gorj a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile.

"Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană inculpată sau trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, dar aceste acţiuni ale procurorului nu sunt în măsură să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate", a mai precizat sursa citată.

Vizualizări: 2,203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: