Iordache nu vede niciun leu pentru porcii mistreți

Omul de afaceri Ion Iordache nu va primi despăgubiri pentru porcii mistreți uciși în acest an, din cauza pestei porcine, în fondul său de vânătoare de la Turceni.

Firma sa, GREENADEL PROD SRL, a dat în judecată Direcția Sanitar Veterinară, cerând despăgubiri de circa 2 milioane de euro.

„Respinge acţiunea formulată de reclamanta SC GREENADEL PROD SRL în contradictoriu cu pârâta ANSVSA - Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj ca neîntemeiată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, a decis, vineri, Tribunalul Gorj.

La începutul anului, în complexul lui Iordache au fost găsiți trei mistreți morți, iar analizele au arătat că aceștia au pestă. Întregul efectiv de mistreți a fost ucis. Aproape două mii de porci au fost împușcați.

Omul de afaceri a cerut despăgubiri, dar Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj a tratat complexul de vânătoare ca pe o împrejmuire în care se află porci sălbatici, și nu ca pe o exploatație în care sunt hrănite și îngrijite animale în scop de vânătoare. De aceea, omul de afaceri nu a primit niciun leu după ce a rămas cu pădurea goală.

Complexul de vânătoare Turceni a fost înființat în anul 2016, are circa 300 de hectare împrejmuite și 40 de km de drumuri interioare. Omul de afaceri Ion Iordache a investit aici peste 3 milioane de euro.

Vizualizări: 3,399

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: