Daune de un leu respinse fostului rector UCB

Fostul rector al Universităţii „Constantin Brâncuşi” a cerut în instanţă daune morale de un leu de la preşedintele Senatului, Adrian Gorun, însă judecătorii nu i-au dat dreptate Luminiţei Popescu. Aceasta a iniţiat procesul în primăvara anului trecut, la scurt timp după ce a pierdut funcţia de conducere, iar Gorun i-a imputat public mai multe lucruri care ar fi generat schimbarea acesteia din postul de rector.

Luminiţa Popescu nu a fost de acord cu acuzaţiile care i-au fost aduse şi a sperat că la instanţă va putea dovedi că lucrurile nu stau aşa. Procesul a început efectiv în toamna anului trecut, iar acum judecătorii au decis că nu e cazul să îi admită cererea. „Respinge acţiunea. Ia act că pârâtul îşi rezervă dreptul de a solicita cheltuieli de judecată pe cale separată”, a decis Judecătoria Târgu Jiu, verdictul nefiind unul definitiv.

Cu aproape un an în urmă, Gorun explica pentru Pandurul de ce şi-a retras sprijinul pe care i l-a acordat de-a lungul anilor fostului rector. „Pentru războiul pe care l-a declarat senatorilor. Pentru că este unicul caz în lume în care un rector cheamă în judecată universitatea pe care o reprezintă în relaţiile cu terţii, ca reprezentant legal. Pentru că ameninţă senatorii tot timpul pentru votul pe care îl exercită, şi altele, şi altele. E pentru prima dată când eu fac publice anumite elemente. Ea a externalizat un conflict făcând din lucruri minore care acum, iată, se perpetuează, într-o perioadă foarte nefastă, adică atunci când se pregăteşte admiterea. Am susţinut-o! Prea mult am susţinut-o şi după aceea s-a îndreptat împotriva comunităţii universitare. Știţi care este gradul de încredere al titularilor în Popescu Luminiţa, acum? 38%. Știţi care este gradul de încredere în Senat? Vreo 79 virgulă, aproape 80%. Ori nu putem să sacrificăm toţi oamenii pentru un om. Îmi pare rău, asta este situaţia”, comenta Gorun în urmă cu un an.

Vizualizări: 1,469

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: