Daviţoiu: Aşteptăm să vedem cu ce partide facem alianţă

Nicolae Daviţoiu, vicepreşedintele PDL Gorj, a declarat ieri la Interviurile Radio Infinit că în zilele care urmează vor fi stabilite partidele cu vor face alianţă pentru alegerile din iunie. Mai mult, Daviţoiu spune că cel târziu mâine PDL va avea rezultatul sondajelor pentru colegiile de deputaţi, senatori, Consiliul Judeţean şi primăria Târgu Jiu.

Reporter: Faceţi şi dumneavoastră alianţă?

Nicolae Daviţoiu: Dacă se va face se va face o alianţă electorală care nu va fi înregistrată la Tribunal. Va fi ceva de genul, probabil, cum a fost PUR cu PSD pentru că nici nu mai e timp, iar pe undeva este bună ideea pentru că sunt într-adevăr comune în care am avea concurent.

Rep: Când se va decide?

N.D.: Se va hotărî azi sau mâine la nivel central dacă se va face alianţă electorală pentru alegerile locale şi să vedem din cine va fi compusă. Nu cred că vor fi mai mult de trei partide.

Am avut un şi şedinţă de Birou Judeţean în care am fost întrebaţi cum vedem cele trei variante: să mergem tot ca PDL, altă siglă sau varianta a treia aceasta de care vorbim, o alianţă electorală.

Rep: Ce va scrie pe buletin?

Pe buletinul de vot va apărea numele alianţei. Siglele tuturor partidelor sau va avea un nume, nu s-a decis încă.

Unde nu avem noi candidaţi buni şi au ei îi susţinem pe ai lor.. Este un lucru destul de bun. Vă dau un exemplu, la Bălăneşti sau Vladimir sau Padeş unde are şi UNPR candidat destul de bun, de ce să concurăm noi între noi ca să câştige USL-.

Rep: Are UNPR candidaţi buni?

N.D.: Am văzut o listă şi au câţiva candidaţi destul de puternici.

Despre sondaje ce se mai aude?

Azi (nr ieri) sau mâine (nr azi) vom avea rezultatele sondajelor. Pentru Consiliul Judeţean, deputaţi, senatori şi primăria Târgu Jiu.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: