Morega: Managerul privat al SNLO va fi managerul CE Oltenia

Deputatul Dan Ilie Morega vorbeşte despre posibilitatea privatizării Complexului Oltenia, dar şi despre introducerea managementului privat la SNLO. Morega nu este de acord cu măsura privatizării. Mai mult, Morega crede că managerul de la SNLO va fi şeful CE Oltenia.

Cum comentaţi scrisoarea Guvernului către FMI, care arată că cele două complexuri, Hunedoara şi Oltenia vor fi privatizate?

În primul rând trebuie să se constituie cele două complexuri de energie şi minerit sau energetice, Hunedoara şi Oltenia. Privatizarea lor, pentru mine personal, nu reprezintă o problemă de creştere economică, ci din contră. Avem zeci de mi de întreprinderi mari care s-au privatizat şi care din nenorocire au adus ţara la sapă de lemn.

 Sunteţi de acord cu managementul privat?

Sigur, managementul privat, dacă se face în adevăratul sens al cuvântului şi se urmăresc nişte criterii de performanţă, este benefic. Managementul privat trebuie în primul rând să creeze o activitate performantă şi să oprească hoţiile şi toate şmecheriile şi escrocheriile care se mai fac în companiile de stat. Asta ar fi misiunea lui numărul 1. Dar totuşi nu pot fi de acord ca un manager privat să ajungă până la un milion sau un milion jumătate de euro, când altul nu are ce mânca şi ce pune pe masă. Dacă va veni această lege în Parlament, eu nu o voi vota. Sunt de acord să-i dea 30, 40 de mii de euro pentru nişte criterii de excepţie pe care le obţine şi o creştere economică. Nu să vină doar pentru a da afară salariaţii. Să vină că să crească producţia să retehnologizeze şi să nu dăm afară specialiştii.

Cum explicaţi că SNLO va avea management privat şi complexurile energetice nu, în condiţiile în care vor face parte dintr-o companie, care va avea management privat?

Gândirea este una singură. Managementul privat este la SNLO deoarece la nivelul întregii companii va avea personalitate juridică. Celelalte vor fi sucursale şi nu vor mai avea personalitate juridică decât una limitată şi atunci e firesc să nu aibă management privat. Dacă rămâne cu personalitate juridică şi de sine stătătoare şi nu se vor face aceste complexuri energetice, Oltenia şi Hunedoara, sigur că şi Complexurile Energetice vor trebui să aibă management privat.

Credeţi că managerul privat de la SNLO va fi şi managerul Complexului Oltenia?

Absolut. Pentru că ei se integrează într-o singură companie. Nu va fi o companie cu manager privat separat şi cu SNLO separat. Aşa va trebui să se constituie pe scheletul SNLO.

Cum comentaţi lipsa de reacţie a sindicatelor faţă de managementul privat şi faţă de privatizare?

Întrebaţi-l pe maestrul Condescu că el ştie mai bine jocurile astea de culise şi minciunile pe care le poartă la Bucureşti, alba-neagra. Cum să nu tacă Condescu- Poate el să se opună la ceva la nivelul ministerului, când el şi-a făcut câteva vile cu zeci de miliarde, când el a primit aproape o mie de miliarde pentru firmele sindicatelor prin negociere directă la preţurile pe care le-a vrut, el a primit peste 200 de miliarde de lei vechi pentru echipa de fotbal. Cum să facă gălăgie-  Mai poate să mişte în front-

Vizualizări: 206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: