Davițoiu: Toți circarii au ajuns directori. Tudor: Ești jenant

Schimb dur de replici marți seara la Tele 3, între președintele PMP Gorj - Nicolae Davițoiu și social-democratul Ion Tudor, directorul secției Drumuri Naționale Târgu Jiu. Davițoiu a spus că drumurile arată jalnic pentru că toți circarii au ajuns directori, motiv pentru Tudor să îi aducă aminte de perioada în care se ocupa cu comerțul cu țigări. Acuzațiile nu au fost explicite, astfel că Davițoiu l-a acuzat pe Tudor de “securisme”, făcând referire la perioada în care Tudor a lucrat la un serviciu de informații.

Davițoiu i-a spus lui Tudor că, deși face politică de mult timp, nu a stat ca milogul pe la ușile partidului pentru a obține funcții. “Dumneata ai stat pe la ușile lui Cârciumaru, te-ai milogit să te pună șef la Poliția Locală”, i-a spus Davițoiu.

Tudor a replicat că el nu a lucrat numai la stat, o vreme fiind avocat. Nu l-a convins însă pe Davițoiu, care i-a spus că “așa era moda, toți securiștii s-au făcut avocați”. “Dacă nu ajungeau directori toți circarii care nu aveau serviciu după Revoluție, eram ca Ungaria acum”, a continuat Davițoiu.

După minute bune de dialog, Tudor a spus că vrea să încheie discuția, pentru că Davițoiu are un caracter zero barat. “O să facem și centura, o să faci icter negru când o să fie gata”, a mai spus șeful de la drumuri.

Tonul discuției a fost destul de calm, mai puțin atunci când Tudor a dat de înțeles că și Davițoiu insistă la Cârciumaru să se vadă. “Spune-i lui căzătura de Cârciumaru că te informează greșit. Îi spui din partea mea că e o relicvă a trecutului, dacă spune că stau eu la coadă să îl invit la mine. Eu nu am copii pe care să îi țină el în serviciu”, a spus revoltat Davițoiu. “Vă descalificați cu asemenea limbaj, vă descalificați ca cetățean. Ce e cu matale în seara asta?”, a mai spus Tudor.

Fragment din schimbul de replici

Davițoiu: Domnul Tudor, s-a ales praful de țară, cu infrastructura asta, și dumneavoastră faceți circ pe la emisiune. Ce bine vă stă, la vârsta asta.

Tudor: Dumneavoastră mergeți cu capul prin nori, cum adică s-a ales praful de țara asta? Nu încercați să mă intimidați, că nu mă intimidez.

Davițoiu: Păi, un circar, cum să se intimideze...

Tudor: Domnule, dumneata ai puțin respect față de studioul ăsta? Cum mă faci circar?

Davițoiu: Ce treabă are studioul?

Tudor: Dar față de mine, că am părul alb, ai respect? Dacă eu te fac pe dumneata cârciumar, cum este?

Davițoiu: Foarte bine.

Tudor: Dumneata nu ești cârciumar.

Davițoiu: Oameni care dumneavoastră au distrus țara, cum ați ajuns în postura de drumar?

Tudor: Zău, dar dumneata în ce postură ai ce căuta?

Davițoiu: De toate. Măcar eu am făcut ceva la viața mea.

Tudor: Serios, ce?

Davițoiu: Oricum, mai mult decât a făcut familionul Tudor.

Tudor: De ce îmi jigneşti familia? Vreau să te întreb, ai vândut țigări în județul ăsta?

Davițoiu: Da.

Tudor: Mă opresc aici, că nu vreau să te jignesc. Dacă e nevoie, spun adevărul. Ați vândut țigări, țineți minte. O să vă spun la sfârșitul emisiunii.

Davițoiu: Pe mine nu mă intimidează chestiuni din astea de securism ordinar.

Tudor: Nu vă intimidez. Nu aveți bun simț și veniți să îmi jigniți familia. Profiți de ocazie că sunt la dumneata în studio.

Moderator: Ziceți ce vreți, care este problema?

Davițoiu: Ați uitat că v-au disponibilizat ăștia... (n.r.: SRI).

Tudor: Să avem pardon, am plecat cu raport, la cerere.

Davițoiu: Da, toți ați plecat cu raport.

Tudor: Da, domnule, care e problema, te deranjează? (...) Îmi spui dumneata mie că sunt circar, respectul dumnitale ăsta este.

Davițoiu: Cât tupeu poți să ai să spui toată ziua că drumurile sunt bune.

Tudor: Ești jenant, domnule. Ai puțin respect pentru lumea asta? Cum îmi spui mie că sunt circar?

Vizualizări: 2,140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: