Miruță sare în apărarea pădurarilor de la Peștișani. Îi numește eroi!

Cei doi pădurari de la Peștișani, județul Gorj, care riscă să rămână fără loc de muncă după ce au sesizat ilegalități, au intrat în atenția organizațiilor de mediu, dar și a politicienilor. Greenpeace s-a interesat de situația celor doi, dar și președintele Uniunii Salvați România Gorj le-a luat apărarea.

Gheorghe Popescu și Cristi Plai sunt angajați ai Ocolului Silvic Peștișani. Aceștia spun că într-un canton în care firma omului de afaceri Valu Mucenic exploatează legal lemne, „cineva” a folosit o marcă falsă pentru a putea tăia ilegal zeci de arbori pe lângă cei doborâți cu acte în regulă. Poliția a început o anchetă, dar din punct de vedere administrativ cei doi au fost mutați la alte cantoane, mai mici, și se tem că vor rămâne fără loc de muncă.

Președintele USR Gorj, Radu Miruță, s-a declarat revoltat. “În loc să fie avansați pentru că au sesizat că s-a utilizat o marcă falsă pentru tăierea ilegală de lemne, pădurarii Cristi Plai și Gheorghe Popesu sunt puși pe făraș spre a fi dați afară fiindcă și-au permis să deranjeze mafia lemnului din zona Tismana-Peștișani (surse din Consiliul de Administrare al Obștii Peștișani mi-au transmis că deja li s-au cam făcut actele celor doi eroi, pentru a fi trimiși la plimbare)”, a scris Miruță pe pagina de socializare.

Liderul politic se oferă să îi sprijine pe cei doi. “Tentaculele poveștii sunt lungi, orice apă mică tulburată poate scoate la iveală matrapazlâcurile făcute coordonat de ani de zile, cu lemnul din zonă. Îi rog pe cei doi pădurari, Cristi Plai și Gheorghe Popescu, să îmi transmită toate eventualele abuzuri care li se vor face, pentru a sesiza autoritățile competente și pentru a urmări îndeaproape problema”, a mai scris Miruță.

La un pas de a deveni șomeri

Gheorge Popescu este pădurarul care a sesizat încă de acum o lună că într-una din pădurile pe care o are în administrare au fost tăiați peste 20 de arbori cu diametru de aproape un metru fără să fi fost marcați legal. Pe cioatele rămase sunt aplicate urmele unei mărci false, care încearcă să o imite pe cea a pădurarilor. Cei care au aplicat-o au mizat pe faptul că vine iarna, se acoperă urmele și nimeni nu mai e interesat de problema respectivă.

Celălalt pădurar care e la un pas de a deveni șomer este Cristi Plai. Acesta spune că la o suprafață de 40 de hectare cât i s-a dat acum în administrare se așteaptă din zi în zi să i se comunice că suprafața respectivă este prea mică și că nu mai e nevoie de el în cadrul Ocolului Silvic.

Președintele Obștii Peștișani, Ion Poenaru, nu vede motive de îngrijorare. Spune că pădurarii ar trebui să fie încântați că au în administrare o suprafață mai mică de pădure, pentru că asta înseamnă mai puțină muncă.

În schimb, șeful Ocolului Silvic Peștișani, Damian Clenciu, le transmite tranșant că nu exclude reduceri de personal în perioada următoare dacă Obștea de care aparține Ocolul Silvic nu va finanța activitatea la nivelul de până acum.

Vizualizări: 1,459

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: