De-a „hoţii şi vardiştii” pe şantierul centurii

Miercuri s-a mai consumat un episod din seria de scandaluri care îi are ca protagonişti pe câţiva muncitori, nişte poliţişti şi proprietarul unui teren care nu lasă să înainteze pe pământul său lucrările la noua centură ocolitoare a oraşului Târgu Jiu până când nu va fi despăgubit corect.

Ilie Dodescu a blocat lucrările pentru că nu îşi primeşte banii pe care îi tot cere de la stat. Poliţiştii chemaţi la faţa locului l-au alergat pe pensionar prin boscheţi şi prin jurul unui buldozer pentru a-l prinde şi a-l duce la secţie, bărbatul alegându-se în cele din urmă cu un dosar penal.

Lucrări blocate

Disputa pe care Dodescu o are cu firma de construcţii din Braşov angajată de CEZ să devieze o reţea de electricitate în zona Bucureasa durează de luni bune. Şi în noiembrie anul trecut bărbatul a ajuns pe la secţia de poliţie pentru a da declaraţii, iar de atunci şi până acum lucrările au înaintat doar câţiva metri, atâţia câţi au fost săpaţi miercuri, când Dodescu a fost iar săltat şi dus la secţie pentru „audieri”. De anul trecut şi până acum cele două părţi s-au judecat, iar Dodescu a obţinut în instanţă dreptul de a fi despăgubit, fără a fi stabilită o sumă. Sentinţa nu este definitivă, aşa cum este, în schimb, una care le permite muncitorilor să intre pe proprietatea sa pentru a muta cablurile electrice. Mutatul presupune săpatul unor şanţuri cu un buldoexcavator, precum şi instalarea a trei stâlpi pe proprietatea bărbatului.

„Nu plec niciunde de aici pentru că nu mi s-a dat nici un ban. Nu voi lăsa pe nimeni să lucreze pe proprietatea mea pentru că eu plătesc impozite şi în prezent pentru acest pământ. Cum să lucreze ei pe terenul pe care eu plătesc taxe şi impozite? Nu las pe nimeni. Au intrat ilegal şi abuziv cu utilajul pe proprietatea mea. Poliţiştii vin, mă ţin de vorbă, mă bagă cu forţa în maşină şi mă duc la secţie, timp în care muncitorii intră cu utilajul şi mai sapă câţiva metri la şanţul care le trebuie. Nu sunt de acord cu aşa ceva. Ei ar fi trebuit să îmi bage banii în cont şi dacă eu eram nemulţumit de sumă apelam la Justiţie, iar ei aveau acces fără probleme pe proprietatea mea. Mă judecam eu pentru nemulţumirile mele, dar nu mai era atâta tărăboi. Ei nu dau nimic şi vor ca eu să îi las să facă ce vor. Nu se poate aşa ceva”, spune Dodescu.

Muncitorii ar avea nevoie de mai puţin de o săptămână pentru a-şi termina treaba, dar în lipsa acordului proprietarului lucrările trenează. Ilie Dodescu s-a ales după scandalul de miercuri cu un dosar penal în care este acuzat de nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti. Chiar şi aşa însă el spune că va veni în fiecare zi la terenul său şi nu îi va lăsa pe muncitori să lucreze pe pământul care îi aparţine. Asta presupune noi certuri şi scandaluri, bărbatul fiind dispus să stea în caniculă cu muncitorii şi poliţiştii lângă el până când lucrurile se vor rezolva legal, spune el.

Galerie foto



Vizualizări: 2,518

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: