Pui de vulpe, ucis cu sapa după ce a intrat în cotețul găinilor

Localnicii din zona Ana Ipătescu au omorât un pui de vulpe pentru că ar fi mâncat găini. Cum mănâncă și ei, de altfel.

Localnicii din zona Apa Ipătescu din Târgu Jiu sunt, în continuare, disperați că numărul găinilor li se împuținează zilnic. În cursul zilei de luni, oamenii au prins un pui de vulpe și l-au ucis.

„Păzeam curcile prin grădină, eram cu ele. Avem niște porumbi, în spatele curții. A venit pe furiș și a intrat direct în cotețul găinilor. A sărit gardul. Luase deja o pasăre, am alergat după ea. Am luat o coadă de sapă și am lovit-o. Era un pui, cred, pentru că era prea mică. Prima dată când a venit, era o altă vulpe. Era mai mare. Oricum sunt mai multe. Într-o dimineață, am văzut trei vulpi care se jucau pe pod la Amaradia”, ne-a spus un localnic din zonă.

Oamenilor le e teamă că sunt mai multe vulpi și ar putea fi bolnave, pentru că acestea atacă ziua în amiaza mare, fără să se teamă de câini. „În jur de 65 de păsări mi-au fost omorâte în timpul zilei. Eu știu că dihorul atacă doar noaptea. Tot vulpe a fost. Acum s-a întâmplat la un alt vecin. I-au luat 12 găini din curte, iar unei alte vecine i-au omorât 47 de păsări în două nopți”, ne-a spus un alt târgujian.

Vânătorii se lovesc de aceeași problemă. „Noi nu am ajuns să păzim găinile și curcile oamenilor prin gospodării. Într-adevăr, în zona Avicola, ajunsă ruină, sunt hățișuri, culcușuri ori vizuini. Noi am dat autorizații de împușcare și la vulpi și la șacali, dar vegetația este foarte mare. Nu poți să vezi vulpea nici dacă îți stă la un metru în față, prin vegetație. În plus, nici nu putem împușca. Nu putem folosi arma în intravilan”, a declarat Nicolae Tonca, șeful Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Gorj.

Vizualizări: 1,951

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: