De anul acesta se schiază şi pe pârtia Păpuşa

Veşti bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Începând de anul acesta se va schia şi pe pârtia de pe Păpuşa, care anul trecut a fost închisă. Pârtia a fost luată în administrare de un agent economic din Rânca, acelaşi care are şi restul traseelor de schi în zonă.

Telescaunul şi pârtia de pe Păpuşa au costat, în urmă cu aproximativ 10 ani, 3.000.000 de euro. Investiţia a fost făcută prin Consiliul Judeţean cu fonduri europene şi a fost preluată de la constructor în decembrie 2010. De atunci s-au tot făcut demersuri pentru găsirea unui administrator la această pârtie, de un kilometru, care se dovedeşte a fi cea mai lungă din Rânca.

Firma care a preluat acest domeniul schiabil a dat faliment în anul 2014. Aici se putea schia doar dacă ningea din abundenţă pentru că pârtia nu beneficiază de tunuri de zăpadă şi de aceea mai tot timpul era impracticabilă.

Iarna trecută pârtia a fost nefuncţională tot sezonul. "Vreau să vă spun că investiţia este a Consiliului Judeţean şi el este principalul beneficiar. A fost în administrarea unei firme, dar de anul acesta are un nou administrator, cel care are şi restul pârtiilor în Rânca. Am înţeles că în iarna asta se va schia aici şi telescaunul va fi funcţional. Anul trecut pârtia a fost închisă. Nu ştiu de ce. Firma nu a vrut să o pună la dispoziţia turiştilor", a precizat primarul din comuna Baia de Fier, Dumitru Turbăceanu.

Anunţul a fost făcut pe facebook de cei din Rânca. Acum se aşteaptă ca iarna să-şi intre pe deplin în drepturi. "Anul acesta la Rânca se va schia şi pe pârtia de pe Păpușa, la telescaun. După ani buni de dezinteres, pârtia are un nou management, același care deține domeniul schiabil funcțional din Rânca. O nouă pârtie de peste 2 km va brăzda zona Păpușa".

Vizualizări: 2,774

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: