De astăzi, centru de pasapoarte la Motru

Autoritătile locale din Motru si reprezentantii Serviciului Județean de Pașapoarte Gorj vor inaugura astăzi un centru pentru eliberarea pasapoartelor electronice. Primăria Motru a pus la dispoziție locația iar Serviciul de Pașapoarte a venit cu logistica si personalul. Punctul de lucru de la Motru va funcționa doar în zilele de joi. În cazul în care se dovedește că biroul de la Motru are succes, Serviciul Județean de Pașapoarte va lua în considerare și înființarea altor puncte de lucru.

Centrul va funcționa o singură zi pe săptămână, în fiecare joi, înființarea sa având ca principal scop decongestionarea activității de la Târgu Jiu. ”Ni s-a solicitat de către reprezentanții serviciului o locație pentru a înființa un punct de lucru. Le-am pus la dispoziție un spațiu lângă serviciul de evidență a populației și astăzi se semnează protocolul de colaborare”, a precizat Dorin Hanu, primarul din Motru. În fapt, la Motru a mai funcționat până în luna decembrie a anului trecut un astfel de centru. ”Este foarte bine pentru cetățeni pentru că vin foarte multe cereri și de la Motru și oamenii nu vor mai fi puși pe drumuri. De fapt, la noi a mai funcționat la un moment dat un astfel de centru dar a fost desființat din motive interne de organizare”, a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.

Program

Șeful Serviciului de Pașapoarte Gorj, Marcel Lungu, a menționat că cererile vor fi preluate chiar de azi dacă va fi cazul. ”Încercăm să-l punem în funcțiune astăzi, ducem aparatura necesară acolo și doi oameni de la Târgu Jiu pentru a prelua cererile. Vom elibera doar pașapoarte electronice pentru că cele temporare se eliberează în două ore la Târgu Jiu, iar programul de lucru va fi între orele 9.30-14.30. Punctul de lucru de la Motru va fi deschis în fiecare zi de joi a săptămânii”, a declarat Marcel Lungu. Pașaportul electronic se eliberează în două săptămâni și costă 277 lei.

Vizualizări: 506

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: