De cât cărbune mai are nevoie CE Oltenia pentru a avea stocurile cerute de Guvern

De 70 de mii de tone de cărbune mai are nevoie Complexul Energetic Oltenia ca să-și atingă targetul privind stocurile de lignit pentru iarna care urmează și pe care le-a cerut Guvernul României. Luna viitoare, compania ar trebui să aibă în depozite, în total, 730 de mii de tone de cărbune.

Oficialii companiei au dat asigurări că nu vor fi probleme privind rezervele de lignit pentru sezonul rece.

“Targetul nostru este ca, la 1 noiembrie, să avem constituită o cantitate de 730 de mii de tone. Avem 660 de mii de tone. Ne-ar mai trebui 70 de mii de tone, cantitate care, pe parcursul lunii octombrie, cu siguranță, se va constitui. Nu va fi o problemă cu constituirea stocurilor”, a declarat Florin Gherghescu, directorul Diviziei Miniere, din CE Oltenia.

Un motiv pentru care, în depozite, nu este deja cantitatea de cărbune pe care și-a asumat-o compania este și activitatea suspendată de la Cariera Roșia, unde nu s-a lucrat mai bine de o lună după ce activiștii de mediu au reușit să anuleze în instanță acordul de mediu. Situația a fost deblocată, dar procesele cu organizațiile nonguvernamentale de mediu continuă.

Daune

Managerul companiei, Daniel Burlan, a declarat că se gândește chiar să ceară daune la Tribunal celor care au blocat activitatea la Cariera Roșia.

“Va trebui să facem și noi niște acțiuni împotriva Banckwatch. Pentru Cariera Roșia, pentru a asigura necesarul de cărbune, am fost nevoitți să funcționăm la treptele inferioare. A însemnat niște modificări la limita siguranței. Am stat o lună și ceva fără să funcționăm la treptele superioare ne-a adus niște prejudicii și o să ne îndreptăm împotriva celor care le cauzează. E vorba de milioane de lei. 25% din producția Carierei Roșia într-o lună. Am făcut o expertiză cu un expert independent pentru a arăta pericolul ca urmare a nefuncționării la treptele superioare. Clar că instanța va desemna un expert care să evalueze aceste pagube”, a declarat Daniel Burlan.

Vizualizări: 1,238

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: