De ce a fost sancționată FRF de UEFA

Federaţia Română de Fotbal a fost sancţionată de UEFA în urma  incidentelor de la meciul dintre România și Bosnia-Herţegovina cu 30 000 de euro, a anunțat vineri federația europeană. Partida a avut loc pe 26 septembrie pe Stadionul Rapid - Giuleşti în Liga Naţiunilor și s-a încheiat cu scorul de 4-1.

Sancțiunea a fost dictată de Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA, FRF primind o amendă de 30.000 de euro. În plus, naţionala României va disputa următorul meci care va fi programat pe teren propriu cu o parte a stadionului închisă. "Închiderea parţială a stadionului se suspendă pe o perioadă de probă de doi (2) ani, începând de la data prezentei hotărâri", a precizat UEFA. În ceea ce privește motivarea sancțiunii, UEFA precizează că s-a aplicat "pentru aruncarea de obiecte, aprinderea artificiilor, transmiterea unui mesaj provocator cu caracter ofensator, acte de distrugere şi incidente produse de spectatori".

Nici bosniacii nu au scăpat însă de sancțiuni după acest meci, UEFA amendând și Bosnia cu 10 000 de euro dar și închiderea parţială a stadionului său la următorul meci pe teren propriu, a informat DigiSport. Pe lângă aceste sancțiuni, federaţia bosniacă nu le va putea vinde bilete fanilor săi la următorul meci în deplasare dintr-o competiţie organizată de UEFA. În acest caz UEFA a motivat sancținile prin "comportamentul rasist al fanilor săi, aruncarea de obiecte, distrugeri şi incidente produse de spectatori".

Vizualizări: 643

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: