De ce au aterizat forțat și au rămas la sol toate avioanele din SUA

Un eveniment neașteptat a avut loc miercuri după-amiază când toate avioanele de pe cerul Statelor Unite au aterizat forțat și au fost ținute la sol timp de câteva ore. Un fișier corupt ar fi vinovat pentru defecțiunea informatică.

Defecțiunea care, miercuri, a blocat la sol toate zborurile din SUA se datorează unui fișier corupt, potrivit Sky News. „Un oficial guvernamental de rang înalt a declarat că un fișier corupt a afectat atât sistemul informatic principal, cât și cel de rezervă folosit de Administrația Federală a Aviației, ceea ce a dus la întârzierea a mii de zboruri care sosesc și pleacă din SUA. În plus, sute de zboruri au fost anulate”, a anunțat sursa citată.

Toate zborurile de plecare au fost blocate la sol și avioanele în zbor au aterizat forțat până miercuri după-amiază, în timp ce FAA a lucrat pentru a restabili sistemul NOTAM care avertizează piloții cu privire la potențialele pericole de-a lungul unei rute de zbor.

Până miercuri, la ora 15.00 GMT, 4.948 de zboruri în interiorul, spre sau dinspre SUA au fost întârziate, potrivit site-ului FlightAware.com, care urmărește zborurile, în timp ce 868 au fost anulate.

Oficialii continuă să investigheze și au stabilit că nu a fost vorba despre un atac cibernetic.

Galerie foto



Vizualizări: 1,574

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: