A murit fotbalistul de legendă al Braziliei

Fostul fotbalist brazilian Edson Arantes do Nascimento Pele, în vârstă de 82 de ani, a murit joi, într-un spital din Sao Paulo.

"Pelé nu moare. Pelé nu va muri niciodată. Pelé va merge mai departe pentru o veșnicie. Sper că atunci când voi muri, Dumnezeu mă va primi în Rai, la fel cum am fost primit în toată lumea grație fotbalului!", spunea fotbalistul de legendă când a aflat de boala care l-a chinuit în ultima perioadă.

Dar a venit până la urmă momentul în care  Pele s-a stins din viață din cauza problemelor de sănătate împotriva cărora se lupta de mai mulți ani.

De mai bine de un an, fostul atacant brazilian fusese diagnosticat cu cancer de colon, însă operația nu a reușit și i-au fost găsite metastaze la intestine, plămâni, dar și la ficat. La sfârșitul lunii noiembrie, acesta a fost internat la spitalul Albert Einstein, din Sao Paulo, acolo unde s-a aflat că nu mai răspunde la chimioterapie.

Pele a jucat mai toată cariera la clubul inimii sale, Santos, din Brazilia. Timp de 19 ani, brazilianul a jucat pentru formația alb-neagră, iar în ultimii doi ani în calitate de fotbalist profesionist a decis să meargă în america la New York Cosmos.

Legendarul fotbalist brazilian a lăsat în urma sa nu mai puțin de 7 copii Edson, Sandra Regina, Joshua, Celeste, Kelly Cristina, Flavia și Jennifer, dar și o avere impresionantă. Câștigător a trei Campionate Mondiale cu naționala Braziliei, de-alungul vieții, Pele a reușit să strângă nu mai puțin de 100 de milioane de euro în conturi.

Pelé a urcat către Ceruri, chemat de Dumnezeu. El a lăsat în spate o mare suferință însă s-a stins lucid. Îi plăcea să spună că s-a născut pentru fotbal, ceea ce a făcut de fapt toată viața sa, chiar și după ce s-a retras: „Eu m-am născut pentru fotbal, așa cum Beethoven s-a născut să compună muzică, iar Michelangelo s-a născut ca să picteze!”.

Galerie foto


Vizualizări: 1,772

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: