De ce avem buzele uscate iarna și cum le menținem sănătoase!

Iarna este un anotimp în care au loc mai multe schimbări în corpul uman. Vremea devine rece și înghețată, iar corpul uman este forțat să se adapteze la schimbările bruște de temperatură. 

Buzele omului sunt un organ senzorial foarte sensibil, atât la temperaturile mari, cât și la cele apropiate de îngheț. Aspectul și mobilitatea acestora pot fi grav avariate în momentul în care ne lovim de temperaturi reduse. 

Buzele se usucă, le simțim tari, crapă și chiar se cojesc. Acestea sunt cele mai frecvente simptome ale buzelor pe timpul iernii. Pielea subțire și sensibilă a buzelor este supusă zilnic la diferite temperaturi la care trebuie să se adapteze. Din simplul fapt că buzele fac parte din categoria organelor fără glande sebacee, trebuie avut grijă să fie mereu hidratate.

Uscăciunea și sensibilitatea buzelor pe timp de iarnă va trece, însă trebuie să vedem cum reușim să le menținem sănătoase.

Una dintre cele mai rapide și comune metode, promovate inclusiv de către medicii specialiști, este utilizarea unui lipstick care nu irită. Pe lângă acesta, trebuie să bem apă suficientă, dar și să ne oprim din a ne linge sau mușca buzele, pentru că saliva face mai mult rău decât bine.

Vizualizări: 777

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: