Cum îţi dai seama că expiră produsele cosmetice

Folosim zilnic produse cosmetice sau de îngrijire corporală și nu ne dorim să avem neplăceri cu pielea din cauza acestora. De aceea, este foarte important să acordăm o mare atenție termenului de valabilitate.

Putem cădea în multe capcane atunci când achiziționăm un produs, mai ales cosmetic. De aceea, cele mai importante lucruri la care trebuie să fim atenți în momentul cumpărării sunt termenul real de valabilitate, ingredientele de pe ambalaj și nu în ultimul rând la modul în care trebuie depozitat acesta. Orice produs cosmetic vechi poate avea efecte dintre cele mai nocive. De la iritații și mâncărimi, până la dermatite de lungă durată, pustule dureroase sau conjunctivită, produsele cosmeticele expirate pot produce multe neplăceri și sunt periculoase pentru sănătate.

Unele produse au încetat să mai aibă scrisă o dată foarte clară a expirării pe ambalaj. De ceva timp, producătorii folosesc un simbol special care arată de fapt câte luni este valabil produsul respectiv din momentul în care a fost deschis sau desigilat. Numărul lunilor în care produsele cosmetice sunt valabile, este reprezentat sub simbolul unei cutii cu capacul deschis în care stă scrisă o cifră, de obicei 6, 12 sau 24, însoțită de litera M, care provine de la cuvântul ”months” din limba engleză.

Se întâmplă adesea să uităm luna în care am cumpărat un ruj sau un fond de ten, dar este bine să ținem minte cu aproximație momentul în care au fost deschise. Cea mai simplă soluție este să notăm direct pe ambalaj data în care am început să îl folosim.

Dacă ai anumite produse cosmetice despre care nu ești sigur că încă mai sunt bune, iată și o listă generală cu termenul de valabilitate al celor mai folosite produse de frumusețe: Parfum – 3 ani, Pudră, blush, fard – de la 1 la 3 ani, Fond de ten cremă – de la 1 la 3 ani, Fond de ten lichid – 1 an, Ojă și lac de unghii – 1 an, Creion de ochi și de buze – 1 an, Cremă și lapte de corp – între 6 luni și 1 an, Tuș de ochi – între 3 și 4 luni şi Mascara – între 3 și 6 luni.

Vizualizări: 823

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: