De ce este recomandat să bei apă după trezire

În foarte multe diete se recomandă să bei apă imediat după ce te-ai trezit dimineața. Explicația este una științifică și este legată de anumite procese care au loc în organism în prezența apei pe care o consumăm dimineața.


Să bei un pahar de apă imediat după ce te-ai trezit este cel mai ușor lucru și este și benefic pentru sănătate. Apa consumată dimineața, pe stomacul gol, ajută la hidratarea celulelor, fiind absorbită foarte repede în organism. 

Se știe deja și este demonstrat științific faptul că hidratarea este unul dintre elementele cheie pentru a-ți menține corpul sănătos. Nu este nici o surpriză că apa este atât de importantă pentru oricine dar nu toată lumea ajunge să consume cantitatea de apă recomandată. 

Dacă în timpul zilei consumăm și alte lichide, dimineața este bine să bem un pahar mare de apă pentru că noaptea, în timp ce dormim, rareori consumăm apă. Un pahar cu apă la temperatura camerei este o modalitate  excelentă de a hidrata celulele și organismul dar acesta mai aduce și alte beneficii. 

Pentru că urina tinde să aibă o culoare mai închisă dimineața, multe persoane consideră că s-au deshidratat pe timpul nopții. Acest lucru poate fi doar pe jumătate adevărat, pentru că urina un pic închisă la culoare nu înseamnă neapărat deshidratare. Înseamnă doar că este mai concentrată pentru că nu ai consumat lichide în perioada de somn. Când corpul uman resimte un deficit de apă, semnalează acest lucru prin senzația de sete pe tot parcursul zilei.

Vizualizări: 1,232

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: