De ce nu a făcut CJ Gorj studiu de fezabilitate pentru un nou spital

Construirea unui nou spital la Târgu Jiu a fost temă de campanie electorală pentru alegerile din 27 septembrie. Iulian Popescu, candidatul PNL pentru președinția CJ Gorj, și-a prins în program construirea unui nou spital, mai exact a unei noi clădiri în care să funcționeze actualul spital județean, undeva în zona Narciselor. Cosmin Popescu, candidatul PSD, susține însă construirea unei clădiri noi în curtea actualului spital „700“.

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, candidat pentru un nou mandat pe vot uninominal, susținut de PSD, a comentat pe marginea posibilității construirii unui nou spital. „În primul rând, să știți că această idee nu este apărută acum, în campanie. Noi, la Consiliul Județean Gorj, am făcut demersurile necesare la Ministerul Sănătății și la Ministerul Fondurilor Europene, ca să vedem dacă un astfel de proiect este fezabil. Am trimis adrese în care le solicitam să ne spună dacă în viitorul Program Național de Sănătate vor fi incluse linii de finanțare pentru construcția de spitale noi în subordinea UAT-urilor județene sau nu. Iar solicitarea a fost trimisă cu mențiunea că vrem să alocăm, prin hotărâre de consiliu, bani de la bugetul județului pentru întocmirea studiului de fezabilitate și a proiectul tehnic”, a spus Cosmin Popescu.

Președintele CJ Gorj spune că nu poate aloca bani înainte de a fi clar dacă există sursă de finanțare pentru spitale județene. „Vă dați seama că este vorba de niște sume destul de mari, pe care nu le putem arunca pentru ceva despre care nu știm dacă va putea fi implementat. Cum spuneam și mai devreme, nu ne putem stabili niște obiective pentru care nu știm dacă există sau nu sursă de finanțare”.

Până acum însă, la CJ Gorj nu a ajuns răspunsul ministerelor, poate și din cauză că suntem în campanie electorale: „Suntem în campanie și, oricât de mult ne-am feri de chestiunile tipice în această perioadă, o astfel de veste, fie bună, fie rea, ar fi fost făcută deja publică și, bineînțeles, exploatată de fiecare tabără politică în parte. Nu, din păcate nu avem nici un răspuns, drept pentru care, până vom vedea ceva negru pe alb, rămân la ideea că trebuie să ne axăm pe lucrurile concrete, nu pe ceva care va fi sa nu va fi”.

Consiliul Județean Gorj a investit, în ultimii patru ani, peste 12 milioane de euro numai din fonduri nerambursabile la Spitalul Județean, pentru modernizări și reabilitări de secții, aparatură medicală și, recent, pentru echipamentele necesare gestionării crizei COVID-19, după cum a comunicat candidatul PSD Gorj. „Pentru viitorul apropiat, adică până la finele anului viitor, vom înființa trei compartimente noi dar extrem de importante: chirurgie spinală, chirurgie vasculară și neurochirurgie. Până iar până în 2022 ne-am asumat să înființăm și o nouă secție, de radioterapie pentru pacienții oncologici. Pentru toate acestea, vom aloca bani din bugetul propriu”, a mai spus Cosmin Popescu. (A.A.)

Vizualizări: 925

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: