Nu este recomandat să faci sport seara

Sportul este benefic la orice vârstă şi tot mai mulţi oameni aleargă în parc sau au abonament la sală. Ceea ce trebuie ştiut în astfel de cazuri este ora la care se recomandă să faceţi sport, nefiind indicat de exemplu să mergi la sală înainte de culcare.

Ora la care alegi să alergi în parc sau să mergi la sală joacă un rol extrem de important atunci când vine vorba de ciclul orelor de somn. Conform studiilor din acest domeniu, exerciţiile realizate cu mai puţin de trei ore înainte de ora de culcare pot duce la amânarea somnului.

Explicaţia ştinţifică este aceea că exerciţiile fizice intensifică circulaţia sângelui în corp, inclusiv către creier, pentru a creşte totodată energia şi starea de alertă. De asemenea, în timpul antrenamentelor corpul elimină anumiţi hormoni inclusiv adrenalina şi noradrenalina. Aceşti hormoni duc la creşterea ritmului cardiac, a energiei şi metabolismului, toate acestea fiind ideale pentru un antrenament reuşit, dar nu tocmai favorabile când vine vorba de somn.

După realizarea exerciţiilor fizice, corpul revine natural la temperatura normală, iar hormonii pot fi din nou controlaţi, doar că această durată poate fi diferită de la o persoană la alta. Aşa că nu există o perioadă bună din zi în care este recomandat să te antrenezi, dar este foarte important să fii consecvent şi să nu faci antrenamentul seara târziu. Nu vei vedea rezultate mai bune dacă faci exerciţii dimineaţa sau după amiază, ci atunci când eşti consecvent în acţiunile tale şi nu te antrenezi seara. Deoarece cu cât antrenamentul este mai intens, cu atât îţi va fi mai greu să adormi.

Vizualizări: 1,556

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: