Mătăsari: Blocurile neterminate, motiv de ceartă în campanie

Blocurile dărăpănate din localitatea Mătăsari sunt motiv de zâzanie între candidații la alegerile locale. În timp ce unele voci susțin că autoritățile n-au făcut nimic să schimbe imaginea dezolantă a comunei, primarul se apără și susține că nu ar avea cum să intervină pentru că blocurile de nefamiliști nu sunt proprietatea statului. Pentru cele pe care le deține primăria, autoritățile au un proiect pentru care așteaptă finanțare.

Blocurile vandalizate din comuna gorjeană Mătăsari redevin în atenția politicienilor în fiecare campanie electorală. După ce primăria a fost acuzată că nu a făcut nimic să le reabiliteze ori să le demoleze, autoritățile au reacționat.

Primarul comunei Mătăsari, Gheorghe Gașpar, a anunțat că blocurile nu sunt în proprietatea statului, ci a unei societăți private care a și fost amendată pentru că nu întreține corespunzător clădirile. Cele patru blocuri de nefamiliști au fost vândute de către lichidatorul Uacc firmei Rulmuztitrade SRL București. În prezent, în baza verificărilor făcute, firma este în faliment. Cantina a fost vândută de același lichidator firmei SC Trustul Pentru Servicii Cu Utilaje Diverse SRL (devenind proprietarul clădirii). Primăria Mătăsari a sancționat firma cu o amendă contravențională pentru nerespectarea următoarelor: intrarea în legalitate prin executarea lucrărilor de reparație, curățirea și zugrăvirea fațadelor, înlocuirea geamurilor sparte și a ușilor, asigurarea activităților de dezinsecție și deratizare a clădirii sau desființarea clădirii, a transmis primarul localității Mătăsari.

În ceea ce privește însă celelalte blocuri rămase goale sau neterminate din vremea când mineritul din zonă era în floare, autoritățile au anunțat că au în plan să le demoleze, dar încă nu au bani pentru acest proiect. În primă fază, șase scări de bloc vor fi făcute una cu pământul.

Este vorba de construcții ridicate înainte de 1989 pe când mineritul atrăgea ortaci din toată țara, dar blocurile nu au mai fost finalizate. Din cauza disponibilizărilor masive din sistem, nu a mai avut cine să locuiască acolo așa că toate clădirile au fost lăsate în paragină înainte să fie terminate. 

Vizualizări: 1,698

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: