De ce nu a fost finalizată noua clădire a Palatului de Justiție din Târgu Jiu

Clădirea anexă a Palatului de Justiție din Târgu Jiu, care adăpostește Tribunalul Gorj și Judecătoria Târgu Jiu, nu a fost finalizată nici până în prezent, deși termenul contractual a fost depășit cu mai bine de doi ani. 

Laura Sarcină, președintele Tribunalului Gorj, a declarat că societatea care a construit clădirea a intrat în insolvență și nu a mai reușit să finalizeze toate lucrările: „Avem o extindere care nu a fost recepționată până în prezent. Este făcută prin Compania Națională de Investiții. Mai erau mici lucruri de remediat, dar am înțeles că firma care a realizat construcția a intrat în procedură de insolvență și se desfășoară proceduri de licitație pentru ca lucrările să fie finalizate. 

Credeam că până la sfârșitul anului trecut să putem recepționa clădirea nouă. Lucrările care mai trebuie finalizate nu sunt de anvergură și pot fi finalizate într-un timp scurt“. 


Inundație imediat după plecarea comisiei de recepție

Președinta Tribunalului Gorj a constatat o serie de deficiențe și a relatat că imediat după ce a plecat comisia de recepție a avut loc o inundație: „Am avut recepția. Când s-a licitat pentru această clădire, nu am fost consultați. S-a făcut un proiect, s-a licitat, dar nu am știut nimic cu privire la ce cuprinde această clădire. Am intrat prima dată când s-a făcut recepția. Primul șoc a fost că sunt niște geamuri etanșe, care nu se pot deschide. Ni s-a spus că este un sistem de recirculare, că în clădirile moderne așa este prevăzut, dar am fost reticentă, știind ce puțini bani avem pentru tonnere și mă gândeam de unde o să avem bani pentru filtre de aer. 

Este o problemă pentru persoanele cu dizabilități pentru că nu aveau asigurată o rampă de acces. A mai fost problema de senzorii de incendiu și de pompe. 

Imediat după recepția din august, cum a plecat comisia, subsolul a fost inundat și pompele s-au stricat. S-a decis să nu semneze recepția. Mai re o problemă la băi, unde mai era nevoie de anumite adaptabilități pentru persoanele cu dizabilități“. 

Noua clădire adăpostește zece săli de judecată, care sunt dotate corespunzător.

„Există mobilier, sistem de înregistrare. Sunt zece săli de ședință. Mai este o sală specială pentru audierea minorului. Ar fi foarte bine să primit cât mai curând această clădire.

A fost o licitație, dar nu s-a înscris nimeni. Acum s-a reluat procedura“, a mai precizat Laura Sarcină.

Vizualizări: 2,758

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: