De ce nu dă Boza 16 salarii compensatorii: Ar pleca toți

Două sute de salariați ai Complexului Energetic Oltenia vor fi disponibilizați în această vară. Vor fi concedieri la cerere. Pentru că se așteaptă să fie mai mult de 200 de cereri, prioritate vor avea persoanele bolnave sau care se apropie de pensie.

Doar patru salarii compensatorii va acorda compania în acest an, mai puține ca oricând. Managerul Sorin Boza a declarat pentru Mediafax că, dacă ar da 16 salarii compensatorii cum cer unele sindicate, ar pleca toți angajații. „Dacă mâine dimineață, Complexul Energetic Oltenia și-ar permite să dea 16 salarii, ne-am trezi că pleacă toți oamenii buni, dar nu acesta este scopul. Vom face o listă, vor fi plecări voluntare, omul va decide, nu nominalizăm noi cine să plece. Această listă va fi analizată într-o ședință de comisie mixtă”, a mai declarat Sorin Boza.

Acesta a explicat că programul de disponibilizare este în acest an un ajutor pentru oamenii care sunt bolnavi și vor să se retragă mai devreme din activitate. Compania are puțin peste 13.000 de angajați.

Nicu Bunoaica, președintele Sindicatului Solidaritatea 2013, spune că, potrivit CCM, la concedierile colective ar trebui date 14 salarii. “Sunt două articole în CCM: unul, disponibilizare la cerere cu patru salarii și disponibilizare colectivă la cererea complexului, cu 14 salarii. Eu cer 16. Mai trimiți 200 de oameni acasă, din moment ce nu ai personal suficient în producție? În TESA trebuia să dea 200 afară, nu în producție”, a precizat Nicu Bunoaica pentru Mediafax.

Vizualizări: 4,435

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: