De ce nu e bine să oprești mașina cu aerul condiționat pornit!

Pentru că este caniculă și avem nevoie de aer condiționat, tot mai mulți șoferi opresc mașinile cu aerul condiționat pornit. Specialiștii explică însă de ce de ce nu e bine să oprești mașina cu aerul condiționat pornit.

Există mult mai multe lucruri despre mașini și despre condus care trebuie cunoscute de către șoferi iar un aspect este și modul de folosire al aerului condiționat.  AC-ul mașinii este un dispozitiv electric care suflă aerul rece atunci când este nevoie. Motorul acționează dispozitivul, adică, dacă motorul este oprit, nici aerul condiționat nu ar funcționa.

Componenta esențială a unui sistem AC este un compresor. Compresorul este cel care conectează aerul condiționat la motor prin intermediul unui fir de casetă. Conexiunea intră în funcțiune doar atunci când un motor pornește, de aceea un AC funcționează doar atunci când motorul este în funcțiune.

Conducătorii auto consideră că motorul ar prelua o sarcină suplimentară dacă AC este în faza ”ON” atunci când mașina este în faza de pornire.

Această convingere se bazează pe faptul că AC consumă multă energie și combustibil atunci când funcționează. 

Spre surprinderea celor care nu știu, nu contează dacă oprești AC înainte de a opri mașina sau invers.

Motorul mașinii nu este afectat, iar alegerea de a opri AC sau de a opri complet motorul este, în cele din urmă, alegerea fiecăruia.

Nu contează dacă oprești motorul fără a apăsa butonul AC, dar asta doar atunci când bateria mașinii este nouă.

În cazul în care, bateria mașinii este veche, este posibil ca AC să pună o sarcină pe motor.

Adică, atunci când pornești motorul cu AC ”ON”, sarcina asupra motorului de pornire ar crește în consecință. Acest lucru poate duce la faptul că motorul nu pornește deloc sau pornește cu o anumită suprasarcină.

Nu ar trebui să se ignore consumul de energie de la baterie atunci când motorul este pornit de către șofer. Pentru a fi în siguranță, poți opri curentul alternativ înainte de a opri motorul.

Asta pentru că aceasta ar fi adăugat o anumită sarcină asupra motorului. 

Nu contează dacă oprești aerul condiționat înainte de a porni mașina sau înainte de a opri mașina. Deoarece totul este automat, nu trebuie să-ți faci griji pentru nimic.

Așadar, dacă bateria și modelul tău de mașină este veche, oprirea AC înainte de a opri nu este o idee atât de rea.

Vizualizări: 3,144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: