Care va fi prețul noului Dacia Duster!

Primele informații, neoficiale, privitoare la lansarea celei de-a treia generații a SUV-ului Dacia Duster au apărut deja în presa occidentală.  Se estimează că SUV-ul fi mai scump decât generația actuală, după cum a afirmat chiar vicepreședintele brandului, Xavier Martinet.

Dacia testează deja Duster 3 la centrul tehnic de la Titu iar  producția în uzină va începe până la sfârșitul anului, urmând ca mașina să fie lansată în primele luni ale anului 2024. 

SUV-ul reprezintă două treimi din producția totală a Mioveni și va avea și o versiune hibridă. Fabrica produce 200.000 de mașini Duster/an.

Duster 3 nu va avea versiuni diesel, dar va avea o variantă hibridă, fiind al doilea model Dacia, după Jogger, cu o astfel de motorizare. Al treilea hibrid din gama Dacia va fi Bigster. Fabrica se pregătește pentru noul Duster pentru a crește rata de robotizare de la 44% la 52%.

Oficialii Renault au declarat că Duster 3 va avea capacități off-road mai bune și un interior mai spațios. La fel ca la Jogger și Duster, Dacia va insista asupra modului de utilizare a mașinii pentru ieșirile în natură (transport corturi, biciclete, schiuri). Este de așteptat ca schimbările din Duster 3 să fie mai numeroase decât la recentul „schimb de generație”, de acum șase ani.

Se așteaptă ca noul Duster să crească în lungime față de modelul actual, care măsoară 4.341 mm, apropiindu-se de dimensiunile Jogger de 4.547 mm.

Actualul Duster încă mai are un preț care începe de la 17.900 de euro ceea ce înseamnă că Duster 3 va costa cu certitudine peste 18.000 de euro.  „Am fost mai ieftini cu 25% față de concurență în 2019, iar în 2022, cu 15% mai ieftini. Acum estimăm că suntem undeva la 12 – 13%. Așadar, între 10 și 15% mai ieftini decât competitorii-cheie, o poziție pe care putem să o controlăm și vom continua să monitorizăm. Avem produse noi anul viitor, vom avea noul Duster, de exemplu, iar poziționarea noului Duster va fi una-cheie, este un produs major pentru noi”, a declarat Xavier Martinet.

„Aplicând aceste procente la un automobil de 21.500 de euro, cu 10% obținem un preț de 19.350 de euro, iar cu un procent de reducere de 15% ajungem la 18.275 euro. Cam acesta va fi intervalul în care se va poziționa Duster 3, foarte probabil urmând să vedem un preț la jumătatea acestui interval, având în vedere că mașina vine cu o platformă nouă, CMF-B, cu tehnologii care până acum nu au fost disponibile pe acest model, cu motorizări hibrid și opțiuni de 4×4.

Dacă facem o comparație cu prima generație Duster, care a fost lansată pe piață cu un preț de 10.500 de euro, putem observa că mașina s-a scumpit, după trei generații, cu aproape 9.000 de euro. Comparativ cu generația a doua, care s-a lansat la 12.350 de euro, scumpirea e de numai 6 – 7 mii de euro”, au calculat cei de la profit.ro.

Prima generație Duster a fost lansată în 2010, iar cea de-a doua, șapte ani mai târziu.

Galerie foto


Vizualizări: 12,769

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: