De ce nu este recepţionat stadionul din Târgu Jiu

Lucrările de modernizare a stadionului municipal din Târgu Jiu au fost finalizate la sfârşitul anului 2017, dar încă nu au fost recepţionate. Primarul Marcel Romanescu a explicat că recepţia va fi făcută abia la finalul etapei a II-a a proiectului, care prevede amenajările peisagistice şi racordurile la utilităţi.

Prima etapă a lucrărilor de la stadionul municipal a constat în modernizarea tribunelor, amenajarea parcărilor, construcţia şi dotarea unui hotel de 4 stele, amenajarea unor săli de conferinţă şi a unor spaţii comerciale. Investiţia a fost finanţată de Compania Naţională de Investiţii (CNI) şi s-a ridicat la 20 de milioane de euro. Aceste lucrări au fost încheiate în data de 15 septembrie 2017, conform unui comunicat transmis de administraţia locală la acea vreme.

A trecut mai bine de o jumătate de an de la finalizarea lucrărilor, însă recepţia nu s-a mai făcut. Şi nici nu se va face prea curând. Primarul Marcel Romanescu spune că aceste lucrări vor fi recepţionate abia la finalul celei de-a doua etape a investiţiilor de la stadion, care prevede amenajările exterioare şi racordurile la utilităţi. Este de neînţeles decizia celor de la CNI, atâta timp cât este vorba de lucrări separate, care ar putea fi realizate de constructori diferiţi. Asta pentru că CNI nu a aprobat încă finanţarea lucrărilor din etapa a II-a, drept urmare nici licitaţia pentru aceste lucrări nu s-a ţinut. Ori în situaţia în care va fi alt constructor, se impun recepţii separate la aceste lucrări. „Se recepţionează după ce Compania Naţională de Investiţii finalizează în integralitate investiţia. Nu este treaba noastră, ca beneficiar. Este o problemă între CNI şi constructor sau constructori. Eu cred că lucrările se vor finaliza anul acesta. Am înţeles că pe 8 mai ar trebui să fim în comisia tehnică la Bucureşti, pentru a aproba şi cele 2 milioane de euro pentru investiţia exterioară de la stadion. Investiţia este împărţită în două, dar este un obiectiv comun, dar atâta timp cât CNI nu a finalizat în integralitate investiţia, nu poate să facă o recepţie”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Autorităţile târgujiene spun că noul hotel de la stadion, construit lângă cel al Ministerului Sporturilor, a fost dotat cu mobilier, achiziţia fiind prinsă în cadrul primei etape a lucrărilor de la baza sportivă. Clădirea dispune de 40 de camere de cazare, dar şi de un lift exterior. „Mobilierul este dus la hotel. Este amenajat hotelul, urmează doar să se mai facă racordurile la utilităţi”, a precizat edilul din Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,785

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: