Gorj: Un fost ofițer din MApN crește veverițe siberiene

Un gorjean, fost ofițer în Ministerul Apărării Naționale, în prezent pensionar, crește veverițe siberiene albe, extrem de apreciate ca animale de companie. Vorbim de Gheorghe Spineanu din comuna Bălești, care din tinerețe a dezvoltat o pasiune pentru creșterea păsărilor și animalelor exotice.

Gheorghe Spineanu a lucrat ca ofițer în cadrul Ministerului Apărării Naționale în cadrul trupelor vânătorilor de munte. Întotdeauna a fost pasionat de păsările și animalele exotice, iar de când a ieșit la pensie se ocupă de creșterea acestora acasă, în satul Bălești. ”Eu de la 24 de ani mă ocup de creșterea păsărilor și animalelor exotice. Am crescut dihori, păuni, papagali de toate speciile pe care îi am și acum, găini de rasă. Am fost la toate expozițiile organizate, pentru că asta este pasiune mea. Si acum am zeci de papagali de care mă ocup”, a povestit Gheorghe Spineanu din Bălești.

Mai nou, gorjeanul crește și veverițe siberiene care au nevoie de o îngrijire și o atenție specială. ”Am acum și veverițe siberiene albe, dar este destul de greu cu ele. Le am de trei ani și e prima dată când fac pui. Se întâmplă asta de două ori pe an, toamna și primăvara. Au o împerechere mai deosebită și trebuie urmărite. Scot câte 3 pui o dată”, a explicat crescătorul.

Veverițele siberiene se vând ca animale de companie, iar Gheorghe Spineanu are deja două comenzi. ”Puiul este 400 de lei. Am deja două comenzi, una la București și una la Pitești și trebuie să văd cum rezolv cu transportul, pentru că trebuie duse în condiții speciale. Ele sunt iuți, dar drăguțe și plăcute ochiului. Dacă sunt luate de mici se îmblânzesc”, a mai explicat gorjeanul.

Foto arhivă

Vizualizări: 2,674

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: