Începe Târgul Meșterilor Populari Olteni

Târgul Meșterilor Populari Olteni își deschide porțile. Evenimentul face parte din seria de acțiuni organizate cu ocazia Zilelor Municipiului Târgu Jiu. Zeci de meşteri populari, din toate colțurile țării, sunt așteptați să își expună produsele în zona pietonală a orașului. 

Evenimentul ține 3 zile, iar deschiderea va avea loc vineri, 19 mai, la ora 11.00, în fața clădirii Direcției Județene de Cultură Gorj și a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

„19 meșteri valoroși din județele Gorj, Vâlcea, Argeș, Mehedinți, Dolj și Suceava, participanţi la numeroase târguri naţionale şi internaţionale, vin timp de trei zile la Târgu Jiu, pentru a expune şi a vinde produsele la care au lucrat. Pe toți îi unește pasiunea și dragostea pentru tradițiile și obiceiurile populare. Cei mai mulți dintre cei prezenți săptămâna aceasta sunt vechi colaboratori ai Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

Puteţi achiziţiona așadar costume populare, ceramică, bijuterii, ţesături, preparate apicole, sculpturi în lemn, turtă dulce, decorațiuni, aranjamente florale, dar și ouă încondeiate“, se arată într-un comunicat transmis de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

Vizualizări: 1,230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: