De ce nu trebuie să pui lămâie în ceaiul fierbinte

Cu toţii facem această greşeală de a pune feliile de lămâie în ceaiul fierbinte.  Dar specialiștii explică faptul că această greșeală distruge nutrienții din produs, nu mai beneficiezi deloc de ei.


Mulți dintre noi obișnuim să bem ceaiul fierbinte cu câteva felii de lămâie în el. Sau, stoarcem zeamă de lămâie în ceaiul propriu-zis pentru a-i oferi o aromă mai bună. Din nefericire, combinația nu este deloc una inteligentă. Lămâia este foarte sensibilă atât la lumină, cât și la temperatură. Tocmai din această cauză, îi punem în pericol valorile nutriționale. 

Datorită gustului său proaspăt, lămâia reprezintă soluția excelentă pentru gospodinele care vor să schimbe în bine gustul unei băuturi sau a unei mâncări. Mulți oameni obișnuiesc, de exemplu, să își bea ceaiul fierbinte cu câteva felii de lămâie în el sau, cel puțin, cu puțină zeamă de lămâie.

Când bem ceai fierbinte cu felii de lămâie, putem avea impresia că acesta ne va stimula sănătatea. Sau că vom beneficia de mai mulți nutrienți care ne vor ajuta să ne reînsănătoșim, cu precădere dacă bem des ceai când răcim. Însă adevărul este unul diferit, potrivit specialiștilor. Dacă vrem să bem ceai cu lămâie, este recomandat să lăsăm băutura să se răcească, înainte de a adăuga zeamă sau felii de lămâie. În acest fel, ne vom bucura mai mult de beneficiile reale ale acestui fruct.

Acest fruct este foarte sensibil la lumină, dar și la temperatură iar gospodinele care taie felii de lămâie pentru a le pune în ceaiul fierbinte în scopuri bune, fac, de fapt, o mare greșeală. Dacă punem felii sau zeamă de lămâie în ceaiul fierbinte, nu vom beneficia de aproape niciuna dintre valorile nutriționale ale acestui fruct. Vitamina C se distruge foarte ușor la căldură. 

Vizualizări: 1,146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: