Salarii mari, dar degeaba. Medicii sunt greu de convins să vină în Gorj!

Salarii care au crescut substanțial nu conving medicii să vină în spitalele mici din Gorj. Unitatea medicală din Motru se confruntă cu o criză acută de personal. Este nevoie de zece medici ca activitatea să se desfășoare normal. Probleme mari sunt la Terapie Intensivă. Este un singur medic și nu se mai fac operații după ora 15. Nici bolnavi în stare gravă nu sunt internați în a doua parte a zilei din același motiv.

Zece medici caută spitalul din Motru, dar posturile sunt greu de ocupat. Noi mai avem nevoie de zece medici. „Avem probleme la Terapie Intensivă. Avem un sigur medic în acest moment. Lucrează până la ora 15. După această oră, noi nu facem operații. Nici nu mai putem trata bolnavi în stare gravă după această oră. De asemenea, ne-ar trebui un medic cardiolog. Avem un cabinet de cardiologie de trei ani, cu toate dotările, dar nu am reușit să găsim un specialist. Cabinetul nu a funcționat niciodată”, a explicat managerul spitalului, Alin Efrim.

În prezent, spitalul din Motru numără circa 200 de salariați. „Ne este destul de greu să găsim medici. Avem și noi foarte mulți medici care fac naveta de la Târgu Jiu la Motru sau de la Craiova la Motru. Investiții am făcut în spital. Avem paturi moderne, ecografe, stocator de oxigen, monitoare, tot ce este nevoie”, a mai spus managerul Alin Efrim.

Circa trei milioane de euro s-au investit în aparatură medicală. Sume importante au fost alocate și pentru extinderea ambulatoriului. „În urmă cu un an, aici era spaţiu verde şi observăm că deja am înaintat. Acest ambulatoriu va putea să deservească toţi cetăţenii din Motru şi nu numai, şi din celelalte localităţi. Am investit trei milioane de euro în aparatură, echipamente medicale. Extinderea ambulatoriului mai înseamnă încă 11 milioane de lei. Acest lucru ar trebui să bucure fiecare medic şi să-i dea curajul şi încrederea să vină către Spitalul Municipal Motru, unde se fac eforturi în fiecare zi pentru a le pune la dispoziţie un mediu corespunzător pentru a-şi desfăşura activitatea”, a spus primarul din Motru, Cosmin Morega.

Salariile medicilor nu sunt de neglijat, dar chiar și-așa nu atrag prea mulți doritori la Motru. Șefii unor secții ajung să aibă un venit brut chiar și de peste 20 de mii de lei. În total, unitatea medicală cheltuiește circa două milioane de lei cu salariile, potrivit unei situații postate pe site-ul spitalului.

Vizualizări: 2,018

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: