De ce sunt oamenii geloși pe foștii parteneri

Un studiu de la Universitatea Western, din Ontario a constatat că 88% dintre persoanele active pe Facebook tind să îşi verifice foştii iubiţi, arată site-ul yourtango.

Deşi pare un lucru destul de ciudat, specialiştii spun că acest lucru este extrem de natural şi nu ar trebui să fie condamnat: „Suntem proiectaţi să primim atenţie din partea altor oameni. Chiar dacă am rupt legătura cu cineva, vrem să credem că nimeni nu ne poate înlocui. Vrem să ştim că suntem persoane bune, aşa că sperăm ca persoana cealaltă nu ne va înlocui şi va fi puţin tristă în urma despărţirii‟, a spus psihologul Pamela Rutledge, care studiază impactul tehnologiei asupra vieţii.

Psihologul a subliniat că persoanele care fac acest lucru nu ar trebui să se simte vinovate pentru că îşi urmăresc foştii pe reţelele de socializare: „Nu pui în pericol pe cineva, ci doar eşti cu adevărat curios. Evident, există o linie fină. Dacă investeşti mult timp urmărind pe cineva, atunci probabil ar trebuie să evaluezi modul în care îţi petreci timpul. În acel moment, deja este despre tine şi nu despre cealaltă persoană‟.

În plus, studiul a constatat că există o legătură între gelozie şi timpul petrecut pe Facebook, femeile fiind mai predispuse la gelozie, decât bărbaţii. Potrivit specialiştilor, cu cât oamenii găsesc mai multe informaţii „interesante‟, cu atât îşi vor dori mai multe, iar din cauza acestui ciclu, s-ar putea să ajungă să fie rănite şi mai mult.

Vizualizări: 1,102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: