De ce sunt polițiștii proști, când sunt?

Mă uitam ieri la Realitatea TV și mâncam mâncare chinezească. Știu, n-are nici o legătură. De fapt are, pentru că era să mă înec, auzind argumentul pe care un invitat polițist îl aducea împotriva reformării Ministerului de Interne, deci implicit a reducerii numărului de polițiști. Domnul zicea cam așa: că este periculos să dăm afară polițiști, pentru că polițiștii știu informații din lumea interlopă, cunosc trucuri ale răufăcătorilor și au legături cu o grămadă de infractori, iar în eventualitatea în care ar rămâne fără job ar putea să pice de partea cealaltă a legii. Ei? Ce ziceți de acest jeg de teorie? De fapt, ce ziceți de acest jeg de stat?

Conform logicii șchioape al tembelului de organ, medicii concediați vor omorî oameni, contabilii concediați vor face ravagii în conturile firmelor la care au lucrat, iar profesorii concediați îi vor urmări pe foștii elevi ca să le ardă cărțile și să le dea maculatură porno, în loc, pentru a-i prosti definitiv. Venită din partea unui reprezentant al polițiștilor, acești artiști ai bancurilor care acum câteva zile dădeau cu șepcile de pământ și scandau ca galeriile jegoase în fața instituțiilor statului, această amenințare trebuie, cred, luată în seamă. Mi-a adus aminte de o scenă dintr-un film în care un polițist corupt este amenințat de un mafiot cu care colabora: ”Băi, ai grijă, nu te pune cu noi, că noi suntem Mafia și ai belit-o”, ceva de genul acesta. Iar răspunsul polițistului a venit cu zâmbetul pe buze: ”Tăticu', greșești. Nu te pune tu cu mine, că eu fac parte din cea mai periculoasă și mai eficientă mafie din lume: STATUL!”. Permiteți-mi, deci, să forțez nota și să spun că, de dragul argumentației, polițiștii sunt niște mafioți. De altfel, la ce-am văzut că s-a întâmplat la Craiova deunăzi, nici n-aș fi foarte departe de adevăr. Cam când ați auzit ultima oară ca un interlop să încerce să-și împuște soția și fiica, fără vreun motiv aparent? Măcar bietul Bercea Mondialul bagă cuțitul cel mult în rude de gradul doi, hai, treacă-meargă, în niște verișori primari.

Băsescu e departe de a fi politicianul meu preferat, dar câteodată mă văd nevoit să-i dau și nebunului dreptate. Vedem cu toții zilnic la televizor cum dă din tentacule această caracatiță a sistemului de stat, care nu se lasă cu nici un chip stârpită. Legile capitalismului și ale concurenței sunt respinse de funcționărime cum respinge domnul Satana agheasma și tămâia. Veți spune că e normal ca oamenii să-și apere joburile protestând. Nu-s de acord. Ăsta e comunism. La noi, în capitalism, oamenii își apără joburile muncind în uzină/firmă/fabrică, nu strigând la televizor.

www.mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: