De ce trebuie să găsești timp pentru tine?

Viaţa cotidiană poate fi greu de gestionat cand nu îți găsești timp pentru tine. Sarcinile de la muncă, activităţile gospodăreşti, problemele copiilor sau ale partenerului de viaţă pot fi copleşitoare, având impact negativ asupra sănătăţii fizice şi psihice. Să găseşti echilibru în dinamica actuală poate fi o adevărată provocare.

Timpul petrecut cu tine însăţi, alocat meditaţiei sau micilor plăceri este foarte important dacă îţi doreşti să păstrezi un vibe pozitiv şi să te încarci cu energie. În rândurile următoare ne-am propus să îţi dezvăluim motivele pentru care ar trebui să aloci măcar câteva minute persoanei tale.

Este o modalitate eficientă de a te încărca cu energie

Câteva clipe de singurătate nu te face o persoană antisocială, ci mai degrabă te încarcă cu energie. Să stai comodă pe pat sau fotolii living şi să analizezi întâmplările de peste zi este o practică ce îţi oferă o perspectivă mai bună asupra faptelor. Poţi reflecta asupra tuturor detaliilor şi poți vedea în ansamblu modul în care s-au desfășurat faptele de peste zi. Pe măsură ce creierul filtrează corpul se relaxează, oferindu-ţi energia de care ai nevoie pentru a merge mai departe. 

Te ajută să te detaşezi de problemele celorlalţi

Dinamica cu care se desfăşoară lucrurile este copleşitoare chiar şi pentru cei mai puternici dintre noi, însă uneori problemele celor din jur pot agrava starea de epuizare, pe lângă oboseală fizică se va observa şi încărcătura emoţională negativă. Câteva momente alocate ţie şi gândurilor tale te vor ajuta să te detaşezi de încărcătură negativă. Aceste momente, îţi vor confirma că toți avem probleme şi toți trecem prin situații mai puțin plăcute, dar şi faptul că fiecare trebuie să îşi găsească singuri rezolvările. 

Mici momente de plăcere

Cu greu mai reușești să te bucuri de mici plăceri. Să citeşti câteva pagini din cartea preferată, să scrii gândurile în jurnal, să vizionezi un film lejer. Astfel de activități nu doar că te ajută să te deconectezi de rutină, dar odată realizate îţi vor furniza alt vibe, alta energie. Este relaxant să stai comod pe canapeaua preferată şi să urmăreşti o emisiune la tv-ul situat pe un set mobila living, fără să te gândeşti la treburile casnice ce au rămas nefinalizate sau la preparatele pe care trebuie să le găteşti pentru cină. Din când în când trebuie să iei o pauză de la rutină, aşa vei continua să beneficiezi de energie la cote ridicate. 

Sursa de imagine:
PV productions / Shutterstock.com

Vizualizări: 866

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: