Elevi amendaţi pentru că nu au traversat pe zebră

Un număr de cinci tineri din Mătăsari au fost sancţionaţi ieri de poliţişti după ce au fost surprinşi că traversează prin locuri nepermise. Mai exact, poliţiştii din cadrul secţiei de Poliţie Mătăsari au supravegheat zona din faţa Liceului Tehnologic din localitate şi i-au amendat pe tinerii, care în loc să treacă pe trecerea de pietoni, au traversat haotic punându-şi în pericol propriile vieţi. Poliţiştii spun că este vorba de un plan de acţiune pentru combaterea cauzelor accidentelor rutiere, în vreme ce părinţii elevilor care învaţă la această unitate şcolară spun că ar fi nevoie de mai multe treceri de pietoni în zonă.

Mai mulţi elevi din cadrul Liceului Tehnologic Mătăsari au fost amendaţi ieri de poliţişti după ce au fost surprinşi că traversau prin locuri nepermise. Tinerii treceau strada exact prin faţa liceului în loc să meargă câţiva metri până la trecerea de pietoni din zonă, spun poliţiştii. În fapt, acţiunea de ieri face parte dintr-un plan de acţiune pentru sancţionarea pietonilor care traversează strada prin loc nepermis. ”În zona respectivă, în ultima perioadă, s-au produs multiple accidente rutiere ce au avut drept cauză traversarea neregulamentară a pietonilor. Este un plan de acţiune în zona Mătăsari şi Motru. În zona Mătăsari au fost sancţionaţi doi tineri majori şi alţi trei au fost invitaţi la sediul Poliţiei Mătăsari cu scopul de a fi sancţionaţi. Tinerii au fost sancţionaţi cu până la trei puncte amendă, valoarea punctului de amendă fiind de 105 lei. Minorii sunt sancţionaţi la jumătate, respectiv 1,5 puncte. Din cei cinci tineri, unul este minor”, a spus Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Părinţii elevilor care învaţă la Liceul Mătăsari contestă acţiunea poliţiştilor şi spun că în zonă există o singură trecere de pietoni aflată la aproape 150 de metri distanţă de liceu. Părinţii susţin că poliţiştii au stat efectiv la pândă ca să le dea amenzi tinerilor care traversau neregulamentar. ”În toată comuna Mătăsari sunt două treceri de pietoni, nu este posibil să amendezi copiii când singura trecere de pietoni din zonă e la 150 de metri distanţă de liceu. Asta a fost aşa ca să-şi facă ei norma de amenzi pe spatele copiilor. Trecerea de pietoni este în faţa primăriei, nu în faţa liceului şi normal că le vine greu copiilor. Să facă mai multe treceri de pietoni în localitate şi atunci nu mai zice nimeni nimic”, a spus Petre Bobei, localnic din Mătăsari.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie spun însă că tinerii îşi făcuseră deja un obicei să treacă prin locuri nepermise şi că au mai fost avertizaţi în acest sens. ”Noi acţionăm permanent pentru combaterea principalelor cauze ale accidentelor rutiere şi sunt stabilite anumite zile de acţiune. Poliţistul a fost acolo unde trebuia să fie. Trecerea de pietoni este la 15 metri de intrarea profesorilor în liceu. Aceşti tineri au fost de mai multe ori avertizaţi în acest sens”, a spus Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: