Accident cu patru răniţi pe un drum judeţean plin cu polei!

Patru gorjeni au ajuns ieri dimineaţă la spital după ce maşinile cu care se deplasau pe raza comunei Leleşti s-au ciocnit frontal. Autoturismele se deplasau pe un drum acoperit cu polei, într-unul din ele fiind două angajate ale spitalului de la Dobriţa, una fiind şoferiţă, în urma impactului ea suferind răni care au necesitat internarea la UPU Târgu Jiu. Şoferul celeilalte maşini a fost scos cu greu de către pompierii de la descarcerare.

Impactul dintre maşini a fost frontal şi s-a produs pe drumul judeţean ce face legătura între Bârseşti şi Dobriţa. Mai multe ambulanţe au venit la faţa locului pentru a prelua răniţii, două echipaje de la ISU Gorj, inclusiv una de descarcerare, fiind deplasate în zonă pentru a-i scoate din autoturisme pe cei prinşi între fiare. Şoferul de 30 de ani al unui Opel a rămas încarcerat, pompierii având nevoie de zeci de minute pentru a-l scoate de acolo. „Intervenţia a fost destul de dificilă deoarece persoana încarcerată avea picioarele prinse între bord şi podul pedalier. Intervenţia a fost totuşi de durată pentru că a presupus anumite manevre specifice şi necesare pentru a salva viaţa persoanei încarcerate”, a menţionat Stelian Bălaşa, din partea ISU Gorj.

accident_asistente_medicale

Poleiul nimănui

Poliţiştii veniţi la faţa locului nu s-au grăbit să dea vina pe poleiul de pe carosabil pentru producerea accidentului, ancheta lor fiind în curs, dar, în schimb, şoferii au fost categorici. „Plătim rovignetă şi cu ce ne alegem? Murim pe drum pentru că tot asfaltul e săniuş. E posibil aşa ceva?”, a întrebat retoric unul dintre şoferii opriţi să vadă ce s-a întâmplat.

La locul accidentului a venit şi Marian Rotaru, primarul de la Leleşti, care şi-a vărsat şi el năduful pe autorităţile judeţene pentru starea în care se afla drumul judeţean ieri dimineaţă. „Vă asigur eu că dacă era drum al Primăriei Leleşti îmi asumam eu toate riscurile, dar la ale mele din comună eu am dat azi noapte cu sare şi nisip şi nu avem probleme. Acesta este un drum judeţean, iar eu dacă dau aici cu antiderapant mă pot băga unii la deturnare de fonduri că e drumul Judeţului, nu e al meu. Chiar şi aşa, când am avut posibilitatea, am mai dat pe aici pentru că nu o să las oamenii să moară că nu îşi fac unii treaba”, a spus edilul.

Accident de muncă

Trei bărbaţi au ajuns la spital împreună cu şoferiţa care este angajată a spitalului de la Dobriţa, starea unora dintre răniţi fiind destul de gravă. Cu lovituri, leziuni şi fracturi aceştia vor mai rămâne o perioadă bună sub grija medicilor, la locul accidentului oprindu-se ieri dimineaţă şi angajaţi ai spitalului din Dobriţa care îşi terminaseră tura de noapte şi plecau spre casă, dar şi directorul instituţiei sanitare, Ion Ciochină spunând că evenimentul rutier este şi accident de muncă. „Sunt două angajate ale spitalului implicate în acest accident, am fost informat despre cele întâmplate şi am venit aici. Vom demara demersurile pentru declararea accidentului de muncă, cele două fiind în deplasare spre locul de muncă. Una dintre ele, pasagera din dreapta, e teafără şi a ajuns deja la spital pentru a începe munca, în timp ce şoferiţa înţeleg că are fractură la un picior”, a menţionat directorul Ciochină. Pe numele şoferiţei a fost deschisă ieri nu doar o fişă medicală cu problemele medicale pe care le are, ci şi un dosar penal, în care poliţiştii fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Vizualizări: 215

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: