Decizia instanței legată de bătrânul amendat pentru cavou

Bărbatul de 80 de ani din comuna gorjeană Săulești, amendat acum un an cu suma de 60.000 de lei pentru cei trei oameni care îi făceau cavou fără a fi angajați cu contract de muncă, a avut un prim câștig de cauză în instanța de judecată.

Judecătoria Târgu Cărbunești a decis să anuleze amenda aplicată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj. “Admite plângerea contravenţională privind pe petentul Grigorescu Vasile şi pe intimatul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj. Anulează procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei seria GJ nr. 00013540 din data de 31.05.2018. Cu drept de apel în 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Târgu-Cărbuneşti. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 07.05.2019”, este sentința pe scurt.

Vasile Grigorescu, bătrânul amendat, a fost reclamat la vremea respectivă de un vecin. Amenda prevăzută de lege pentru muncă la negru este de 20.000 de lei de persoană, indiferent dacă este vorba de o firmă care chiar are angajați sau de un om de la țară care plătește niște vecini să îl ajute.

ITM Gorj explica la vremea respectivă că a făcut controlul la sesizarea poliției, care a primit reclamația de la vecin: „Un bărbat din comuna Săuleşti a fost amendat, săptămâna trecută, cu 60.000 de lei, după ce a fost depistat folosind trei persoane fără forme legale de angajare la construirea unui cavou în cimitirul din satul Bibeşti. Controlul a fost efectuat de către inspectorii de muncă cu atribuţii de control în relaţiile de muncă, la solicitarea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj”.

Legea prevede amendă de 20.000 de lei pentru fiecare om care munceşte la negru, astfel că totalul pentru trei persoane a fost 60.000 de lei. (A.M.)

Vizualizări: 3,427

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: