Decizia lui Pârvulescu după revenirea lui Condescu la şefia USMO

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Dan Pîrvulescu, a declarat că nu va contesta decizia instanţei, care nu a validat alegerile de la Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO), prin care el a fost ales preşedinte, Cristian Lădaru vicepreşedinte, iar Gheorghe Etăgan secretar general. Practic, la conducere rămâne tot Marin Condescu, deşi mandatul său a expirat acum mai bine de un an. Pîrvulescu mai spune că situaţia a fost premeditată de colegii săi care au organizat alegerile.

Problemele în sindicatele din FNME sunt departe de a fi stinse, după ce instanţa nu a înregistrat rezultatul alegerilor din 2 septembrie. Au contestat alegerile Marin Condescu, Constantin Mitrescu, Corneliu Gîrjoabă şi alţi doi lideri. Ei au reclamat nerespectarea statutului. „Dorinţa de a-l schimba pe Condescu a fost atât de mare, încât nu au fost respectaţi paşii din statut. Părerea mea este că vechea conducere îşi va relua atribuţiunile“, a spus Gîrjoabă.
Vechea conducere înseamnă Marin Condescu, Marin Golea şi Gheorghe Etăgan, însă mandatul lor a expirat, acesta fiind şi motivul pentru care fuseseră organizare alegeri.

Pîrvulescu se simte trădat
Dan Pîrvulescu susţine că cei care au contestat au câştigat deoarece colegi de-ai lui au făcut lucrurile în aşa fel încât să lase lacune de care Condescu s-a folosit la proces. Pîrvulescu a făcut apel la sindicate pentru a avea o reacţie. „Nu m-a surprins, pentru că nu eu eram şeful USMO la momentul în care s-au făcut demersurile pentru conferinţă. Când cineva ţine cu dinţii de scaun a lăsat lacune în procedură pentru a le putea contesta. Biroul executiv, nu vreau să-l învinuiesc numai pe Condescu. Sindicatele din Oltenia ar trebui să aibă o reacţie, pentru că nu sunt chemate la o pseudo-conferinţă ca să-i manipuleze cineva“, a declarat acesta.
Pîrvulescu spune că el a fost de bună credinţă, dar a greşit: „În toată viaţa mea am făcut pe bună credinţă, eu nu credeam că unii din colegii mei pot să facă proceduri cu rea-credinţă. Asta e, m-am înşelat. Chestiunea este că acum când avem altceva de făcut ne ocupăm de cai verzi pe pereţi sau de cai morţi. Nu voi contesta. Au lăsat lacune în procedură, cu rea intenţie. Trebuie să se reia pentru că oamenii ăştia nu mai au mandat de un an şi jumătate“. Sindicalistul spune că Marin Condescu urmăreşte un loc în conducerea CS Pandurii, prin intermediul USMO. „Eu văd că asta se întâmplă. Mandatul i-a expirat mandatul acum un an şi jumătate. Cei care s-au luptat în stradă cu sistemul sunt bătaia de joc a celor care au stat pe burtă“, a încheiat Pîrvulescu.
ADRESĂ
Potrivit unor surse, Marin Condescu ar fi condiţionat retragerea contestaţiei în instanţă dacă USMO ar fi emis o adresă prin care să susţină că în ultimii ani Condescu nu a controlat bunurile uniunii şi orice tranzacţie nu este asumată de el. Pîrvulescu nu ar fi acceptat.

Vizualizări: 1,756

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: