Decizie pentru autorizarea carierei Roșia. Noi condiții!

Complexul Energetic Oltenia ar putea fi obligat să realizeze carcase la benzile transportoare de la cariera Roșia sau să le oprească pe timp de noapte. Comitetul de Analiză Tehnică ce se va constitui la nivelul Agentiei de Mediu va analiza saptamana viitoare solicitarea Complexului Energetic Oltenia privind emiterea unei noi autorizatii de functionare pentru cariera Rosia, in care vor fi stabilite conditiile pentru emiterea noului document.

Cariera Roșia funcționează fără autorizație de mediu după ce documentul a expirat în vară. A solicitat emiterea unui nou astfel de document iar reprezentanții Agenției de Mediu, ai Apelor Române, primăriei Rovinari, Direcției Silvice și ai celorlalte organisme care fac parte din comitetul avizator vor evalua în data de 14 octombrie solicitarea Complexului Energetic. "CE Oltenia va trebui să decidă varianta în care dorește să-și constituie fluxul tehnologic al carierei. Autorizația se dă pe tot fluxul, nu pentru cariera în sine, cu partea de transport, de haldare steril și cu partea ulterioară dacă necesită noul depozit care urmează și are perioadă lungă de timp, atunci va trebui emisă autorizația cu alte condiții. Dacă depozitul se va finaliza într-un termen scurt atunci poate fi cuprins în noua autorizație", a declarat Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj.
În situația în care compania nu va realiza într-un timp rezonabil noul depozit al carierei Roșia și nu va finaliza lucrările de la punctul de încărcare început cu ani în urmă, acestea nu vor mai fi prinse în noua autorizație. Atunci compania va continua să dea cărbune pe bandă dar pe termen lung autoritățile spun că vor cere realizarea unor carcase pentru benzile transportoare. O altă variantă este ca benzile să nu funcționeze noaptea. "Pentru varianta cu benzile va trebui să vedem dacă benzile la o funcționare pe o perioadă mai îndelungată vor trebui să fie efectuate anumite lucrări, de carcasare, izolare. Sau mai este varianta ca benzile să fie oprite noaptea", a mai spus directorul APM Gorj.
Este destul de posibil ca CE Oltenia să nu finalizeze prea curând lucrările de realizare a noului depozit de cărbune. Procedura a fost demarată în iarna lui 2015 însă din cauza multiplelor contestaţii între constructori, executantul a fost desemnat abia în vară. Cariera Roșia se confruntă și cu o altă problemă, cea a lipsei fronturilor de lucru datorită faptului că unitatea nu a ajuns la o înțelegere cu proprietarii de terenuri.

Vizualizări: 1,282

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: