Decizie favorabilă pentru șantajistul Dincă

Ion Mihai Dincă, fostul ofițer de informații, din județul Mehedinți, este liber ca pasărea cerului, după ce a șantajat și păcălit trei femei.

Bărbatul de 50 de ani a fost trimis în judecată pentru șantaj și înșelăciune. Judecătoria Târgu Jiu a decis, vineri, să revoce inclusiv măsura controlului judiciar luată în cazul fostului ofițer SRI.

„În baza art. 242 alin.1 din C.p.p., revocă măsura controlului judiciar a inculpatului Dincă Ion Mihai, trimis în judecată pentru săvârșirea infracţiunilor de șantaj şi înșelăciune (3 acte materiale) (...). Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore”, se arată în sentința Judecătoriei Târgu Jiu.

Dincă s-a dat drept angajat al Guvernului și a reușit să păcălească o femeie din comuna gorjeană Bîlteni cu suma de 500 de lei, pentru a nu distribui imagini compromițătoare cu aceasta, fiind însă prins de angajații Direcției Generale Anticorupție.

Trecutul infracțional al lui Dincă este bogat, bărbatul făcând pușcărie pentru trafic de influență. A fost eliberat condiționat în primăvara anului trecut, dar nu s-a bucurat prea mult timp de libertate. În iulie 2019, bărbatul a fost arestat la Târgu Jiu, pentru șantaj și înșelăciune. A stat după gratii până în luna octombrie, când a fost plasat sub control judiciar. Acum are toate șansele să scape și de interdicțiile impuse de această măsură.

Vizualizări: 1,539

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: