Despăgubiri de 1,5 milioane euro pentru două vieți

Daune morale uriașe pentru familiile a doi tineri decedați într-un cumplit accident rutier, în vara anului 2018. Șoferul vinovat de producerea acestei nenorociri a fost condamnat la cinci ani de pușcărie, iar firma de asigurări a fost obligată la plata a circa 1,5 milioane de euro.

Tragedia de la Bălești a lăsat în urmă multă durere. Doi tineri și-au pierdut viața, iar alți trei au ajuns la spital.

Bogdan Șarapatin (24 ani) a murit imediat după ce mașina pe care o conducea a fost izbită lateral de un BMW care circula cu viteză și care a încercat să îl depășească pe linie continuă. Un al doilea tânăr, Robert Băroiu, de 19 ani, a murit la spital.

Impactul dintre cele două autoturisme a fost atât de puternic încât BMW-ul a rămas fără roata din dreapta faţă, dar şi-a continuat deplasarea pe şosea aproape 200 de metri. S-a oprit după ce a mai lovit uşor două autoturisme parcate pe marginea drumului. Accidentul a avut loc pe 28 iulie 2018, în jurul orelor 01.30.

Banii nu vindecă suferința

Șoferul vinovat, Ionuț Gabriel Feraru, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, pedeapsă ce se va executa în regim de detenție.

Instanța a obligat firma de asigurări la despăgubiri consistente către familiile îndoliate. Este vorba de 1.450.000 de euro.

Părinții șoferului decedat au primit daune materiale de 20.000 de lei și despăgubiri morale de 700.000 de euro. Rudele tânărului Băroiu au primit restul de compensații financiare.

Cel mai mare asigurător RCA din România, City Insurance SA, va trebui să achite și despăgubiri civile către Ambulanța Gorj, dar și cheltuieli de judecată.

Sentința de miercuri a Judecătoriei Târgu Jiu nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Vizualizări: 9,977

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: