A refuzat să-i dea bani de bere și a murit la spital. Pedeapsa primită de agresor

Un bărbat de 29 de ani, din orașul Rovinari, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte. Victimă i-a căzut un gorjean de 47 de ani, care a refuzat să-i dea ofere de băut.

Conflictul a avut loc astă-toamnă într-un bar din Rovinari. Supărat că nu a primit bani de bere, Ionel Mihăiță Birică și-a atacat cu sălbăticie victima, pe stradă. Bărbatul s-a lovit cu capul de bordură și a ajuns de urgență la un spital din Capitală, unde, din cauza rănilor grave, a decedat câteva zile mai târziu.

Ion Monea, fost electrician la termocentrala din Rovinari, muncea în străinătate și venise de câteva zile în țară.

Tânărul care l-a agresat și-a aflat marți pedeapsa. El și-a recunoscut fapta. Birică are antecedente penale și se află încarcerat în Penitenciarul Craiova.

Rovinăreanul a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de loviri şi vătămări cauzatoare de moarte și la 3 luni închisoare, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Tânărul mai are în cazier o amendă penală de 1.500 de lei, așa că pedeapsa finală a fost stabilită la 5 ani şi o lună închisoare şi 1500 lei amendă (150 zile x 10 lei).

„În baza art. 72 C.pen. scade din pedeapsă durata reținerii şi arestării preventive de la 03.10.2019 la zi. (...) menține măsura arestării preventive a inculpatului. (...) dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat, după rămânerea definitivă a sentinței, în vederea introducerii acestora în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare”, potrivit sentinței Judecătoriei Târgu Jiu.

Inculpatul trebuie să achite circa 22 de mii de lei, despăgubiri civile, către Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni” Bucureşti, unde a fost internată victima sa. Nu a scăpat nici de plata cheltuielilor de judecată. Sentința nu e definitivă.

Vizualizări: 3,270

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: