Tânără șoferiță, condamnată pentru părăsirea locului accidentului

O șoferiță din județul Gorj a fost condamnată, în primă instanță, la 1 an și 4 luni închisoare, pentru părăsirea locului accidentului. Tânăra din comuna Bălești, în vârstă de 22 de ani, nu va face nicio zi de pușcărie. Judecătorii au dispus suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani.

Accidentul a avut în luna octombrie 2018, dar sentința s-a pronunțat abia zilele trecute.

Femeia venise în Târgu Jiu pentru a face cumpărături. În apropierea Pieței Centrale, tânăra a oprit autoturismul, o autoutilitară Peugeot, în dreptul unui magazin ce comercializa recipiente pentru depozitarea băuturilor alcoolice. Soțul său a coborât și a plecat la cumpărături.

Tânăra a vrut să schimbe locul de parcare, dar nu s-a asigurat corespunzător la plecarea de pe loc și a lovit un pieton, care a fost proiectat pe carosabil. Bătrânul a fost ajutat să se ridice și condus pe un scaun ce se afla în fața unui magazin din zonă.

„În urma discuțiilor pe care le-a avut cu inculpata, persoana vătămată i-a relatat că acuză dureri în zona șoldului stâng, totodată arătându-i și unele excoriații  pe care le-a suferit la nivelul mâinii stângi în urma accidentului de circulație. Nici persoana vătămată și nici inculpata nu au solicitat deplasarea la fața locului a unei ambulanțe, inculpata întrebând persoana vătămată doar dacă dorește să îi cumpere unele medicamente de la o farmacie aflată în apropiere”, potrivit informațiilor de la dosarul cauzei.

La scurt timp, femeia a părăsit locul accidentului, fără să anunțe organele de poliție, deși fusese implicată într-un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane.

Pensionarul lăsat pe scaunul din fața magazinului a fost ajutat de alte persoane să se deplaseze spre autoturismul său parcat pe digul râului Jiu.

În momentul în care a ajuns acasă, bătrânul s-a deplasat până la imobil cu ajutorul unui cadru metalic ce i-a fost adus de soție. Văzând că starea de sănătate i se înrăutățește, pensionarul a apelat serviciul de urgență 112, fiind transportat cu ambulanța la spital, unde a rămas internat timp de o săptămână.

Persoana vătămată a fost diagnosticată  cu fractură col femural stâng, excoriație la nivelul cotului și antebrațului stâng.

La scurt timp, polițiștii au identificat-o pe șoferiță la domiciliul acesteia, femeia fiind condusă la spital pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a dovedit că tânăra șoferiță nu consumase alcool.

Cu ocazia audierii, tânăra șoferiță și-a recunoscut și regretat fapta. Pensionarul de 72 de ani a suferit leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 80-85 de zile, fără ca viața să-i fi fost pusă în primejdie.

Zilele trecute, Judecătoria Târgu Jiu a condamnat-o la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare pe un termen de supraveghere de 2 ani.

Mai mult, tânăra va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei Bălești sau la una dintre instituțiile din subordinea Inspectoratului Școlar Județean Gorj, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. În plus, este obligată să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probațiune sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate.

Sentința este cu apel.

Vizualizări: 2,452

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: