Decizie pentru medicul Neață

Chirurgul Gheorghe Neață nu scapă de măsura arestului la domiciliu. Medicul a fost trimis în judecată, la finele lunii noiembrie, pentru mai multe infracțiuni de luare de mită. Şpaga primită de medic ar fi fost de peste 17.000 de lei.

„În baza art. 348 alin. 2 C.pr.pen. raportat la art. 207 alin. 4 și 6 C.pr.pen., menţine măsura arestului la domiciliu privind pe inculpatul Neață Gheorghe, ca temeinică şi legală. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare”, a decis, joi, o instanță a Tribunalului Gorj.

Angajatul Spitalului Județean nu pretindea o anumită sumă de bani, spun anchetatorii, dar era nemulțumit dacă primea prea puțin.

Oamenii legii au efectuat percheziţii atât la cabinetul acestuia din spital, cât şi la domiciliu, fiind găsite sume mari de bani. Au mai fost găsite şi numeroase alte bunuri, cum ar fi băuturi alcoolice, cafea, parfumuri sau ţigări.

Medicul avea un ritual, în fiecare zi spunând cu voce tare o rugăciune în cabinetul său. „Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulți, bine lui A.... ferește-mă de boală, ferește-mă de procurori”, au susținut anchetatorii.

După ce a stat mai bine de o lună în arest preventiv, medicul gorjean a fost plasat din luna septembrie în arest la domiciliu.

Vizualizări: 4,629

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: