Decizie pentru un fost director din minerit

Decizie pentru un fost director din mineritDaniel Antonie, fostul director al Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a cerut revizuirea sentinței prin care a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu.

Antonie a apelat la această cale extraordinară de atac pentru a scăpa de pedeapsă, dar Tribunalul Gorj i-a respins cererea. 

„În baza art. 459 Cod pr. penală respinge cererea de revizuire formulată de revizuentul Antonie Daniel, ca inadmisibilă. În temeiul art.275 alin.2 C.proc.pen., obligă revizuentul la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei, astăzi, 02.05.2022, la Tribunalul Gorj”, se arată în minuta sentinței. 

Daniel Antonie se află în pușcărie de la sfârșitul lunii aprilie a anului trecut. Fostul director este în spatele gratiilor pentru că a dispus achiziţionarea, la preţuri supraevaluate, a sute de truse sanitare de prim ajutor și furtunuri pentru stingerea incendiilor. Prejudiciul a fost estimat la 400 mii lei. 

Potrivit legii, revizuirea poate fi cerută când s-au descoperit fapte care dovedesc netemeinicia hotărârii pronunţate, dacă hotărârea s-a întemeiat pe declaraţia unui martor sau opinia unui expert care au săvârşit infracţiunea de mărturie mincinoasă, un înscris a fost declarat fals după pronunţarea hotărârii sau când un membru al completului de judecată sau procurorul a comis o infracţiune în legătură cu cauza a cărei revizuire se cere. 

De asemenea, revizuirea poate fi solicitată și când „hotărârea s-a întemeiat pe o prevedere legală ce a fost declarată neconstituţională, după ce hotărârea a devenit definitivă”.

Vizualizări: 4,930

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: