Decizie: Toate spitalele din Gorj trebuie să primească pacienți Covid. Reacții!

Creșterea numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus de la nivelul județului Gorj a dus la luarea unor măsuri urgente în privința suplimentării paturilor de spital. Toate spitalele din județ vor fi obligate să trateze pacienți Covid.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a dat un ordin prin care toate spitalele din Gorj trebuie să aloce un anumit număr de paturi pentru a asigura asistență medicală persoanelor infectate cu acest virus.

Ordinul a fost emis joi seara, conform purtătorului de cuvânt al Prefecturii Gorj, Corina Belteu. ”Încă de săptămâna trecută a crescut îngrijorător numărul celor infectați cu noul coronavirus și în județul Gorj. Autoritățile au încercat să găsească cele mai bune soluții pentru a primi aceste persoane pozitive și a avea unde să le interneze. S-au luat mai multe variante în discuție, una dintre fiind desemnarea unui al doilea spital suport Covid. Ieri, Ministrul Sănătății a emis un ordin prin care s-a actualizat lista spitalelor din județe, iar la nivelul județului Gorj s-a luat decizia ca la nivelul fiecărei unități spitalicești să fie suplimentate locurile pentru a putea oferi asistență medicală persoanelor pozitive”, a spus Belteu.

În cazul în care numărul va fi și mai mare, iar unitățile medicale nu vor face față, cele 40 de camere de la hotelul din spatele stadionului vor fi puse la dispoziție pentru primirea bolnavilor.

Managerul Spitalului de la Bumbești-Jiu, Aurel Stolojan, spune că va fi extrem de greu ca acest ordin să fie respectat. ”Nu avem ce face, doar că ne va fi foarte greu. Nu avem atât de mult personal. O să vedem ce facem. Nu pot comenta deciziile de la minister. Probabil s-a mers pe ideea că au crescut numărul cazurilor și astfel a trebuit să se găsească soluții. Eventual vom face și detașări, vom vedea. Oamenilor o să le fie teamă că vor fi internați și pacienți declarați pozitiv”, a spus Stolojal Aurel, la Radio Infinit.

Managerul de la Spitalul din Novaci, Emil Grigorie, spune că era mai bine dacă se desemna un singur spital suport: ”Cred că era mai bine să fie desemnat un spital, indiferent care era el. Mi se pare destul de complicat, nu avem protocoale, medicamente. Trebuie să facem față, nu este o problemă”, a spus acesta la același post de radio.

La unitatea medicală din Rovinari au fost deja pregătite 17 paturi pentru astfel de pacienți.

Vizualizări: 5,434

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: